Mehetünk a sorok között?
Én azt hallottam, hogy a motorosok azthiszem Január 1.-től
(ez nem biztos) mehetnek a lámpánál vagy máshol a sorok között.
Ez igaz?
Csak mert nem szeretnék büntetést fizetni.
Én úgy tudom hogy igen, bár autósként megmondom őszintén, hogy feláll a szőr a hátamon ezektől a produkcióktól. :)
(4) Az R. 36. §-a a következő (12) bekezdéssel egészül ki:
„(12) Ha a járműveknek útkereszteződésben, útszűkületekben, szintbeni vasúti átjárónál vagy egyéb forgalmi okból
meg kell állnia, – előre sorolás céljából – kétkerekű motorkerékpárral, illetve kétkerekű segédmotoros kerékpárral
45264 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y • 2009. évi 185. szám
az álló járművek mellett, vagy azok között, kétkerekű kerékpárral az úttest szélén, az álló járművek mellett jobbról
szabad előrehaladni, ha:
a) az előrehaladáshoz elegendő hely áll rendelkezésre, és
b) az irányváltoztatási szándékot jelző járműveket az irányváltoztatásban nem akadályozzák.”
Szia.
A hír igaz: végre felnyílt a jogalkotók szűk szeme.
Mostmár - piros lámpa, haladási akadály (dugó) esetén a motorosok óvatosan a sor mellett vagy között elmehetnek előre.
Tök felesleges volt eddig visszatartani őket. 1-es, gáz, és az autós a rendszámot sem volt képes leolvasni. Pláne nem volt neki akadályozó tényező egy motoros (hacsak nem volt balf@sz).
Azért nagyon vigyázz! Vannak még se.gfej autósok, akik az ajtót rád nyitják direkt, mert te olyan előnyt használsz ki, ami nekik sose adatik meg. (ilyenkor erős fék, tükör lerúg, 1-es, gáz)
Drága kommentelő barátom! neked csak annyit üzennék: ne fossál te a motorostól! Jobban tudja az, hogy mit csinál, mint te azt gondolnád.
Néhány autóst idegesít, hogy mi kisebbek vagyunk, majdnem mindenhol elférünk.
Ők meg ülhetnek a dugóban.
Na, ismét a 2. kommentelő vagyok.
32/FF ebből 20 év motoros múlttal, és túramotorral. Levezetett kilométereim kb. 60.000 db. Mielőtt megköveznétek.
Való igaz: én is olyan szakon dolgozom, ahol hanyag motorosokat kapargatunk az aszfaltról. Ne is erre a szervdonor kategóriára gondoltam. Mi, túrázók eddig is bementünk a sorok közé, onnan KULTURÁLTAN elindultunk. Csak van az autósok között egy jelentős irigy réteg sajnos, aki ezt nem tette eddig lehetővé. Ennek is van ellenszere, de ezt nem teszem nyilvánossá (nem csak a tükörlerúgás :) )
A kommentemben is írtam: Óvatosan!!!! És ezen a hangsúly.
Sziasztok!
Van 1-2 problémám a rendelettel.
1. A motors általában összetéveszti a lassú haladást az állással, mert az esetleg 40km/h-val haladó sorok között ugyanúgy ügyeskedik, mint az álló sorok között. Retorzió: helyszínen 100kHUF
2. Biciklista a körút szélső sávban. Szűk a sáv, csak sávváltással előzhető. Piroslámpánál meg visszabotorkál elém, és kezdhetem elölről. Retorzió: helyszínen 2x lyukas gumi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!