Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Ha a rendőrautó a szirénájával...

Ha a rendőrautó a szirénájával csak villog és nem nínózik (csöndben van) akkor is meg kell állnom?

Figyelt kérdés

A kérdés még az is, hogy mi számít megkülönböztető jelzésnek? A fény és a hang együt vagy külön is?

Mi van akkor ha a mentő olyan embert szállít, aki a betegsége miatt nem bírja a szirénát???

2010. jan. 24. 20:36
1 2
 1/12 anonim válasza:
Ha meg akar állítani, akkor a villogó mellett rád fog pittyegni. Megkülönböztető jelzés önmagában a villogó is. A beteg meg ne válogasson.
2010. jan. 24. 20:42
 2/12 anonim ***** válasza:
55%
Igen! Hiszen a rendőrség megállításának nem feltétele a megkülönböztető jelzés használata!A mentő nem a beteg miatt nem használja a hangot,hanem este a lakosság miatt.Egyébként szabálytalan,de általában a kereszteződésekben bekapcsolja a hangot!
2010. jan. 24. 20:45
 3/12 anonim ***** válasza:
A megkülönböztető jelzés csak a fény és a hang Együtt!!
2010. jan. 24. 20:47
 4/12 anonim ***** válasza:
Nem a sziréna villog hanem a villogó. Ha meg akar állítani azt jelzi. A mentő nem szórakozásból szirénázik hanem szabad utat kér hogy minél előbb a kórházba érjen pont a beteg érdekében.Nem nagyon beteg aki ilyenre figyel.
2010. jan. 24. 20:54
 5/12 anonim ***** válasza:
Ha jól tudom, a rendőrnek akkor kell megállni, ha előtted villog és szirénázik, és nem akkor, amikor mögötted van.
2010. jan. 24. 20:54
 6/12 anonim ***** válasza:

a rendőrautó ha csak villog, akkor nem kell megállnod.

Ezt onnan tudom, hogy anno kresz tanfolyamon az oktató mesélte, hogy a rendőrök azzal szivatják az embereket, hogy mennek előttük 20-szal és villognak. Így senki nem meri őket megelőzni, mert nem tudják, hogy mire véljék ezt.

A mentősök nem fejfájásra jönnek ki, hanem komoly beteg emberekhez,akiknek az a legutolsó, hogy panaszkodjanak a sziréna miatt. Örülnek, ha élve bejutnak a kórházba.

2010. jan. 24. 20:56
 7/12 anonim ***** válasza:
Ha mögötted van, bemondja, hogy ** rendszámú autó húzódjon le. Akkor meg kőőő állni,
2010. jan. 24. 21:03
 8/12 anonim ***** válasza:

Szerintem ,ha csak simán villog akkor nincs semmi ,de ha pittyeg is vagy mit csinál akkor álj meg.Persze ha hangos a zene és nem hallod akkor eléd fognak menni megállnak és te is meg fogsz állni.

Mentőket ha látod ,hogy jön akkor kérlek engedd el ha szirénázik ha nem.Villogni valószinüleg folyamatosan fog.

Ők nem azért mennek mert úgy szeretnek sietni.Valakinek az élete miatt kell rohanjanak.

A Tűzoltók sem szokták használni a szirénát csak kereszteződésekben és olyan helyen ahol a sofőr tudja ,hogy lehet veszély.

Éjszakáz meg 95% ,hogy csak villogni fognak mert elég gáz szirénára ébredni hajnalok hajnalán.

Nincs olyan ember aki nem bírja bentről nem annyira hangos mint kintről.

2010. jan. 24. 22:39
 9/12 anonim ***** válasza:

Tanulságok itt: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__kozlekedesbiztonsa..

Én sem tudtam biztosan. Bizony, engem is hátulról akartak megállítani. Akkor még nem tudtam, hogy így működik újabban a dolog. Megelőztek, megálltam. Most már tudom, ennyi. Viszont nem verték nagy dobra. Nem ártott volna az új szabályt a hírekbe is bemondani, mert sajnos nem vagyok Magyar Köz(l)öny előfizető. Sokkal egyértelműbb, amikor bemondják, hogy xxx-123 frsz.-ú gépjármű húzódjon le.

2010. jan. 25. 00:50
 10/12 anonim ***** válasza:
A sziréna, és a fényjelző önmagában is megkülönböztető jelzés. Azonban elsőbbség megadására csak az együttes, egyidejű használatuk kötelez.
2010. jan. 25. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!