Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Manapság hány darab fényképet...

Laca50 kérdése:

Manapság hány darab fényképet kell a jogszabály szerint készíteni egy fix traffipaxnak, hogy az hiteles legyen? Oldalról, ferdén tud pontosan mérni a traffipax?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kaptam egy levelet Vas megyéből, hogy az M1-es autópályán kamionnal 109 Km/h-val közlekedtem. Mind ezt megörökítette egy fixen kihelyezett doboz.

Hány darab fényképet kell a jogszabály szerint készíteni eme szerkezetnek, hogy az hiteles legyen? Én úgy hallottam, hogy hármat. Ebben az esetben csak egy db. készült, ami fent van a rendőrségi oldalon. Rá adásul a kamion teljes oldala látszik csak, mert a pótkocsi hátulját már kitakarja egy másik autó. Szóval a vontató rendszámot vették alapul. Oldalról, ferdén tud pontosan mérni a traffipax?

A kamionban ugye van egy tachográf nevű szerkezet. Ez mindenféle adatot megjegyez. Ez a kütyü nem regisztrált gyorshajtást. Sőt aznap, egész nap a legnagyobb sebességem 84-85 km/h volt. A cégemnél nyomon követés is van a Webeye rendszeren keresztül. Ez is azt mutatja, diagram formájában, hogy nem közlekedtem 84-85-nél többel azon a napon, de erre azt mondják, hogy nekik ez nem elég mert nem hiteles.

Na most ilyenkor mi van? Mert ugye az a kütyüjük is elromolhat, lehet rossz!

Van valakinek tapasztalata ilyesmiben? Van értelme küzdeni velük?

2014. okt. 7. 09:05
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Köszi, a tachográf adatait elfogom nekik küldeni, remélem megoldódik. a dolog.

Én is valami hasonlóra gondolok, mert a képen félig rajta van egy autó, csak ez a belső sávban a kamion hátsó tengelyei mellett. Tehát egy picit hátrább mint a vontató rész. Így lelőtte a vontató rendszámot.

Így néz ki a kép:

[link]

2014. okt. 8. 11:47
 12/18 anonim ***** válasza:
Ahha. Hát elképzelhető hogy súlyra a kamiont érzékelte, és ugye ezért már alacsonyabb sebességhatárnál is csinál képet, csak épp az autó sebességét mérte be. Nem egyértelmű a kép, mindenképp járj utána. Ha a tachográf meg a Webeye nem is hiteles, attól még bizonyíték.
2014. okt. 8. 12:17
 13/18 A kérdező kommentje:

Köszi. Mindenképp utána fog járni, legalább is megpróbálok.

Egyébként azt mondják, hogy nem súly alapján szortíroz, hanem vannak alkalmak amikor műholdon keresztül átállítják a sebesség limitet és ilyenkor mindenkit le lő, aki ez felett ment, bent meg a gép automatikusan rendszám alapján kiszűri a TGK-kat.

2014. okt. 8. 18:31
 14/18 anonim ***** válasza:
Majd írd meg, hogy mi lett.
2014. okt. 8. 19:11
 15/18 anonim ***** válasza:

Ez butaság. Rendszám alapján nem tud "szortírozni", és műholdon sem tudják átállítani...

"A közeledő vagy távolodó járművekről az AD 9C/VK jelű digitáls fényképezőgép készít állófelvételt. Természetesen csak akkor, ha a jármű átlépte a fényképezési sebességhatárt, ez személy- és tehergépkocsira külön-külön 1 km/h-ás lépésközzel beállítható. A digitális technikának köszönhetően a járművek (hossz alapján történő) szétválasztása lehetséges közeledő és távolodó járművek esetén is, de a közeledők esetén a járműkategória eldöntése előtt már el kell készíteni a fényképet (így éjszaka olyanra is villanhat a vaku, aki személygépkocsijával a teher- és a személyautó sebességhatár között közlekedett - egyébként teljesen szabályosan)."

Olvasgass: [link]

2014. okt. 8. 19:12
 16/18 anonim ***** válasza:
Annyit javítanék csak, hogy nem súly, hanem hossz alapján tesz különbséget.
2014. okt. 8. 19:13
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszi, ez értékes volt.

Egyébként nem magára a kihelyezett traffipaxra gondoltam, hogy szortíroz, hanem bent a központban lévőre. Egy rendőr mondta a fentebb említettet, na de akkor ketten mondtunk butaságot.

Érdekes a hossz alapján történő szortírozás, mert egy személyautó is lehet hosszabb az átlagnál, illetve a teherautók is különböző méretben vannak jelen. Van amelyik csak személyautónyi hosszú, van amelyik kamion méretű és van amelyik a kettő közötti. És mi van a buszokkal? Azok is elég hosszúak, de mégis más a sebességhatáruk.

Vissza térve a rólam készült képre, ezen nincs rajta a szerelvény vége, és még egy másik mellette lévő jármű is bezavar a hossz megállapításába. Ha már a hossz alapján dönt a gép, akkor tisztán egyedüliként kellene a képen lenni annak az autónak amit bemért. Legalább is szerintem.

Tudjátok nem is lenne ezzel az egésszel gondom, (befizetem én ha hibáztam) csak hát nem szokásom TGK-val ilyen sebességgel közlekedni. Amint már fentebb írtam, két különböző mérőműszer is azt támasztja alá, hogy nem mentem ennyivel, ráadásul egy olyan járműre állítják ezt ami nem tud 90-nél gyorsabban közlekedni, de mégis lehet fizetnem kell. Na ez az ami megbotránkoztat.

Volt már 8-10 évvel ezelőtt személy gk-val gyorshajtásom, nem tökölődtem vele, kifizettem, de ott egyedül voltam a képen. Ez egyértelmű. Itt meg olyan érzésem van, hogy mindegy ki, csak fizessen, illetve pénzre van szükségünk, hát akkor szerzünk egy kicsit. Az mindegy hogyan.

2014. okt. 8. 22:14
 18/18 A kérdező kommentje:

Most nézem. Nem, hogy a vége, de még az eleje sem látszik a kamionomnak. Akkor honnan és meddig van a mért hosszúság mérve? Ráadásul ha vontatót mérték, akkor az nem hosszabb egy személyautónál.

Ez már csak egy kis morfondírozás a részemről!

2014. okt. 8. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!