Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Igaz az, hogyha C -s j....

Igaz az, hogyha C -s j. Megszerzésénél vizsgakor 50 alatti pontot érsz el, akkor a B-t is elveszik?

Figyelt kérdés

#jogosítvány #Ckategôria
2014. szept. 29. 22:35
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Hála istennek nekem a PÁV II 2002-ben megszerzett és ezáltal nem jár le már soha.Ha most csináltatnám akkor sajnos 5 éves periódus igaz lenne.A másik viszont,hogy ez a GKI elég kicseszés velünk C,CE,D kategóriásokal.

5 évente kicsengetni 70-80 ezret,mert dolgozni akarsz??!!

A képzési idő a tanuló hozzá állásától és a vizsgák sikerességén is múlik,de van egy alap óra szám amit le kell vezetni illetve meg kell jelenni.

Mondjuk CE és D kategóriában szerintem már szégyen a bukás.A C kategóriában elnézhető egyszer,de általában ott se lenne szabad már,mert elvileg B kategórival kreszt tanult már az ember és tisztában a táblák többségével.

2014. okt. 25. 12:13
 12/16 anonim ***** válasza:

"Hála istennek nekem a PÁV II 2002-ben megszerzett és ezáltal nem jár le már soha.Ha most csináltatnám akkor sajnos 5 éves periódus igaz lenne."

A mostani sem jár le, csak a PÁV I-t kell 5 évente megújítani.

2014. okt. 25. 20:54
 13/16 anonim ***** válasza:

Tévedsz.,mert a D kategóriát csináltam nem rég és a PÁV II igaz nem kérték,mert nem feltétel,de a munkavállaláshoz ugye kell és az egyik srác aki csinálta,neki már 5 évre érvényes,mint maga a jogsi és a GKI igazolvány.Nekem is egy eredeti 2002-es vizsgaigazolást kellett beszereznem,hogy tudjam igazolni a létét.

Eléggé megváltoztak a dolgok mostanában a kreszben és a papírokban.Jövőre ha minden igaz a B kategóriásoknak is kell majd GKI 15.09.10-től a munkába álláshoz.Valamint a 3,5 t-át meg nem haladó 15-fős kisbuszok is tachográfosak lesznek és már a digitálisat kell beléjük tenni.

2014. okt. 26. 10:29
 14/16 anonim ***** válasza:

OKé, akkor tévedek.

itt van előttem a PÁV II-m, ez áll benne :

"II.(második) pályaalkalmassági kategóriában alkalmas. e minősítés HATÁROZATLAN IDEIG,de legkésőbb a Hatóság által azonos tárgyban hozott, a jelen határozatlan foglaltakról eltérő döntés meghozataláig érvényes."

A PÁV II elég rég óta ilyen, kivéve, ha valakin látják, hogy nem oké, és határozott ideig kapja csak meg. Ismerek én is ilyet, akinek 3 évre adták csak meg. Az illető helyében azzal az 5 évre érvényes PÁV II-vel én nem villognék.

2014. okt. 26. 17:50
 15/16 anonim ***** válasza:
Mondjuk ezt a PÁV dolgot nem értettem sosem,mert nekem is a C,CE kategóriában határozatlan kivéve D kategória amely 2007.10.01-én lejár.Na most ezt nekem eltörölték.Akkor hogy van ez most?Mert jelenleg hiába van a papíron,hogy 2007.10.01-én lejárt a D kategóriámra,jelenleg még mindig határozatlan idejű és ezt a közlekedési hatóság mondta nekem.
2014. okt. 26. 18:14
 16/16 anonim ***** válasza:

41/2004. (IV. 7.) GKM rendelet 3. §

"(6) A pályaalkalmassági minősítés - az 1. számú melléklet III. fejezetében foglalt pályaalkalmasságot korlátozó vagy kizáró okok alapján - 1-5 évig terjedő időtartamra korlátozható, a korlátozás hiányában az érvényesség - a (7) bekezdésben foglalt kivétellel - az alkalmatlanság jogerős megállapításáig áll fenn.

(7) A megkülönböztető jelzést használó gépjármű vezetésére az I. alkalmassági kategóriában megállapított pályaalkalmassági minősítés (időszakos minősítés) legfeljebb öt évig érvényes."

2014. okt. 26. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!