Magyar bukósisak szabvány?
Aha, a Stig... :D Amerikából rendelnéd? Mert ott elterjedtebb az a szabvány.
Európában (meg még pár országban) az ECE R22-05 szabványnak kell megfelelnie a bukóknak.
Persze ezt a rendőr nem tudja ránézésre megállapítani, ezért ha ellenőrzi a sisakodat valami okból, akkor az ún. jóváhagyási jelet fogja keresni benne. Ezt hívják E-jelnek is: kör, benne nagy E betűvel és egy számmal - a szám a jóváhagyó országot jelenti, pl. E11 = Egyesült Királyság. Jellemzően a szíjra varrt címkén szerepel.
A Simpson Európai oldalán néztem.Hurrá 1$ = 1€...
De még valószínűleg így is olcsóbb mint a vámmal meg áfával Amerikából.Ez az E betűs dolog is matrica?Árultak/nak ebay-en ACU Gold matricát is.
Nézz meg egy olyan bukót amiben van: meg lehet ugyanúgy varrni, semmi extra. Ismerek olyat, aki eljátszotta ugyanezt a krómbilivel - te legalább tisztességes(-ebb) sisakban gondolkodsz. :)
Ezt az érdekes témát leltem közben:
Szóval minden jó és minden szép, csak nincs ECE jel és ha hinni lehet az egyik hozzászólásnak, akkor a szokásosnál keskenyebb "kukucskálónyílás" miatt: kisebb szögben látsz fejforgatás nélkül, mint az ECE szabvány előírja, így nem is lehetne a legtöbb modelljük (legalábbis annak a hozzászólásnak a megírási időpontjában nem lehettek volna) szabványos ideát.
Köszi a linket, olvasgatom.
A másik két bukó amikre gondoltam:
Nexx XR2
Schuberth S2
Ha minden kötél szakad azok már biztosan jók.
Köszi az infókat.Széles utat!
De elméletileg nézhetné. Igaz motoron kb. 5 alkalommal állítottak meg az elmúlt 10 évben, egyszer sem kérték.
Se a Schubert-ről, se a Nexx-ről nincs fogalmam, én olcsóbb kategóriájúval nyomom lassúúúúú motorokon. :) De a Schubert-ről legalább már hallottam. :P
Amiket linkeltél sisakok azok teljesen normális sisak kinézetűek ezekbe biztos nem köt bele a rendőr.
Az ilyen felveszem a 2.vh-s rohambilit aztán madzaggal lefogatom típusoknál kötekedhetnek, tegyük hozzá joggal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!