Mit csináljak ezek után?
5 hónapja van jogosítványom és tegnap hátulról belementem egy másik autóba, nem tudom miért, egyszerűen nincs magyarázat, neki leszakadt a hátsó lökhárítója, egy régi Vento volt, a mi autónknak nem lett baja, és egy kézfogással rendeztük a dolgot, azt mondta a Vento sofőrje,hogy nincs semmi gond, és ment is tovább.
Viszont nekem az életkedvem is elment, már vezetni se akarok, az 5 hónap alatt számtalan "majdnem" volt, úgy is hogy én lettem volna a hibás meg úgy is hogy nem, de most hogy ez megtörtént, és visszagondolva a korábbi esetekre,úgy érzem hogy nem szabad vezetnem se, teljesen magamba zuhantam.
Nem tudom mit csináljak, pihenjek?Mennyi ideig?A gyakorlás nem segít mert éles helyzetekben nem tudok helyt állni, a gyakorlásnál meg minden klappol.
Elsőnek sorold fel, hogy milyen problémáid vannak.
Pl: ez a majdnem belemész másokba hátulról. Akkor mittomén, kereszteződéseknél majdnem koccanás, ütközés, gyalogos nem észrevevés, stb.
Sorold fel a gondokat, utána keress mindegyikre egy lehetséges megoldást. A hátulról koccanásra egy tanács: figyeld az előtted lévő forgalmat, amikor látod, hogy az előtted lévő közeledik, akkor engedj a gázból, legyen mindig az a cél, hogy a kitűzött követési távolságodat tartsad. Amikor az előtted lévőnél felvillan a féklámpa, akkor vedd le a lábad a gázpedálról, motorfékezz! Ha kell, fékezz te is. Elsőnek csináld ezt korábban, tehát fékezz hamarabb mint kellene, szép lassan majd megtanulod, hogy mikor kell valójában, de jobb ha hamarabb fékezel mint később.
A többi gondodra nem tudok tanácsot adni, mert nem írtad le.
Kb. a sofőrök 90%-ára minden hétre jut egy "majdnem" eset. Aki sokat megy, még több.
Olyan sofőrt nem ismerek, akinek ne lett volna legalább egy kisebb koccanása vagy ütközése, de olyat is ismerek aki úgy mászott ki egyetlen darab törött bordával egy fél Smart méretére nyomódott autóból, hogy még a legrutinosabb tűzoltók is azt mondták hogy ebből élő ember nem kerül elő.
Én is volt hogy meghúztam egy autót, vagy bebambultam, és későn vettem észre az előttem állót, és picit meglöktem..
De engem is számtalanszor akartak már összetörni jobbkezes utcánál, vagy választhattam hogy beleszállok az elémkanyarodóba, vagy fel a padkára, és vagy megállok a fáig, vagy nem. Végül a padkát választottam, mivel a szabálytalanul elémkanyarodó kocsiban két kislány is utazott, inkább az autónak legyen baja mint nekik, pótolható veszteség. Eredmény egy kitört kerék és tropa futómű. A fa és a rendszám közé nem fért be az ujjam, durván fél centi volt közöttük. Szerencsére megtérítette a "szabályos" autós.
A hibáiból tanul az ember.
Ha most abbahagyod, esélyt sem adsz magadnak a rutin megszerzésére.
De annyit jegyezz meg, hogy sose rutinból vezetünk!
Mindig más és más helyzetbe csöppenünk, és az összes helyzetet meg kell és meg lehet oldani.
Sok sikert!
vezess tovabb, en a sajat udvaromba tukorbol tolva, vittem el 1 nem latszo agfat, amit kijebb raktunk a kupacnal, elso lampat megutottem 1 forduloba levert vasba...
tovabb kell menni!
gondolom estel mar el, megse maradtal negykezlabon.
en mar nem is idegelem magam, ha kijonnek elem... maradj nyugott menj tovabb.
Vezess tovább!
Itt igaz csak igazán, hogy gyakorlat teszi a mestert.
Koccanások szinte mindenkinél vannak. Én egyszer két egymás utáni napon koccantam sávváltás és rövid fékút miatt. Mindkettőnél én voltam a hibás. Tanultam belőle. Te is fogsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!