Szerintetek ha kiállok a kapualljból hátramenetbe és valakit elutok veletlen az kinek a hibaja? Hátrafelé menetben semmmit nem lehet oldalra kilátni mert, annyira szuk a hely, csak ha már kint van a kocsi fara de akkor már lehet késo..
A tiéd.
KRESZ, utolsó bekezdést ajánlom figyelmedbe:
Megfordulás, hátramenet
33. § (1) Járművel megfordulni, illetőleg hátramenetet végezni csak úgy szabad, hogy az a többi jármű és az úttesten haladó gyalogosok közlekedését ne akadályozza. Az úttest széléhez, illetőleg a várakozóhelyre történő beálláshoz szükséges hátramenet azonban elvégezhető abban az esetben is, ha az a járműforgalmat - anélkül, hogy a járműveket veszélyeztetné - rövid ideig akadályozza.
(2)214 Autópályán, autóúton, vasúti átjáróban, egyirányú forgalmú úton és körforgalmú úton megfordulni tilos. Egyirányú forgalmú úton, körforgalmú úton, vasúti átjáróban, autópályán és autóúton - egyirányú forgalmú úton az úttest széléhez, illetőleg a várakozóhelyre történő beálláshoz szükséges hátramenetet kivéve - hátramenetet végezni tilos.215
(3)216 Ha a személy- és vagyonbiztonság megkívánja, a hátramenethez a járművezetőnek gondoskodnia kell arra alkalmas irányító személy közreműködéséről. Az irányító személynek úgy kell elhelyezkednie, hogy folyamatosan lássa a jármű mögötti területet és a jármű vezetőjével is kapcsolata legyen.
A tied. Megoldás nem is nehéz: tolatva kell beállni, gyorsabban el tudsz indulni, és biztonságosabb.
Egyszer meg is szóltak, ismerős mellé tolattam be bevásárlóközpont parkolóba. Meg is szólt: Tesókám, lopni mész, hogy könnyebben tudj menekülni?
És ha olyan helyen vagy, és van is veled valaki, kiszállhat aztán irányíthat, Engem is már irányítottak, személyautóval, utánfutót toltam hátra, aztán az éjnél is sötétebb volt(nem volt közvilágítás sem), de előre menetben is irányítottak már, Balatonnál égett a nádas(?), még a régi hetesen, utasom kiszállt, aztán jelezte az út szélét, és nem csak mi csináltuk így. Tudnék mesélni, a kilométerek nem hazudnak a hátam mögött.
A jog téged hoz ki ebből vétkesnek, viszont tudjuk mindannyian hogy nem csak a sofőr hibája minden, a gyalogos is a forgalom része ha nem figyelt kellően, megette a fene.
Én kiszállnék megkérdezném van-e baja, majd mennék tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!