Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » El küldhetnek KPM-es vizsgára?

El küldhetnek KPM-es vizsgára?

Figyelt kérdés

Német autóm van (rendszámmal stb.. kettős állampolgár vagyok stb.. )

Kérdésem a következő. Ha "megfognak"(ültetés, sötétítés, nem annyi ló ami a papírja szerint stb..) akkor itt Magyarországon elküldhetnek KMP-es vizsgára? vagy nem tehet velem semmit?

válaszokat előre is köszönöm.

2014. jún. 18. 23:11
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem magyar autót nem hiszem, hogy elküldenek NKH vizsgára. Viszont a sötétítésért meg a többiért lehet valahogy összehoz a rendőr egy csekket, ha olyan napja van.
2014. jún. 18. 23:20
 2/8 anonim ***** válasza:
Nem küld vizsgára, csak elveszi a forgalmit meg a rendszámot. Aztán viheted vissza németbe tréleren és ott kell újravizsgáztatnod.
2014. jún. 19. 07:25
 3/8 A kérdező kommentje:
Tehát akkor elveheti a forgalmim?
2014. jún. 19. 09:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha itt vagy vele, akkor az itteni szabályoknak (is) meg kell felelned.

Pl az osztrákoknál télen kötelező, hogy legyen hólánc az autódban, és ha megállítanak, akkor hiába mondod a rendőrnek, hogy "dehát magyar az autó, és ott nem kötelező".

Szóval igen, szerintem is elvehetik a forgalmit.

Amúgy azt szerintem a németek sem csípik, hogy nagyobb teljesítményű az autó, mint ami a papírjában van, csak mondjuk ők kevesebb bürokratikus akadályt gördítenek az átalakítások útjába. De persze ezt nem tudhatom, szóval ha hibás a feltételezés, akkor bocs.

De az tuti, hogy annak az országnak a szabályainak meg kell felelned, amelyikben közlekedsz.

2014. jún. 19. 10:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Nagy eséllyel ha NO-ban megfelelt akkor MO-n is meg fog. Én is rengeteget ingázok, eddig nem volt gond, pedig igazoltattak is már. Elkérték az iratokat, kérdezték mi járatban, amire annyit feleltem, hogy rokonságot látogatni és ennyi.
2014. jún. 21. 23:17
 6/8 A kérdező kommentje:
de nem szemétkedtek igaz? :)
2014. jún. 22. 09:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem. Bár gondolom ha azt mndtam volna, hogy pl. üzleti akkor faggattak volna még lehet.
2014. jún. 22. 16:46
 8/8 A kérdező kommentje:
nyilván! :|
2014. jún. 22. 19:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!