Kecskeméten hol taníthatnám öcsémet vezetni?
Vezetői engedély nélkül csak magánterületen vezethet, vagy közforgalom elől elzárt helyen.
A Tesco parkoló közterület, tehát ott ne vezessen.
Be kell menni egy oktatópályára, vagy én például egy betonplaccon gyakoroltam a piactéren, kirakott ágakkal.
"A Tesco parkoló közterület, tehát ott ne vezessen. "
Tévedsz, az magánterület. Ettől még nem gyakorolhatsz ott, mert ki van írva, hogy a KRESZ összes szabálya érvényes a parkoló egész területén.
Otthon az udvaron lehet gyakorolni. Úgyis az elindulás a nehéz; kormányozni bárki tud.
Nem akarok vitázni veled, de ha a Tesco parkoló magánterület lenne, akkor a közforgalom elől el kellene zárni, vagy kapus beléptetőrendszer kellene, vagy kitáblázni, hogy magánterület.
A Tesco parkolója egy cég tulajdonában lévő közterület, amely a forgalom előtt nyitva van. Ha magánterület lenne, akkor mindenki közbiztonságra veszélyes eszközzel is mehetne ott, illetve mindenkinek engedély kellene az ott tartózkodáshoz.
Valószínű, hogy nincs vezetői engedélyed, mert a KRESZ így kezdődik:
1. §1 A rendelet Magyarország területén levő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.
A Tesco parkoló, mint mondtam nincs elzárva a közforgalom elől, azaz a KRESZ és minden más törvény hatályos a területére.
Mielőtt hülyeségeket írnál olvass utána, vagy kérdezz meg egy jogászt, rendőrt.
"Tévedsz, az magánterület. Ettől még nem gyakorolhatsz ott, mert ki van írva, hogy a KRESZ összes szabálya érvényes a parkoló egész területén. "
Ez a mondat eleve egy ellentmondás. Ha pedig úgy lenne, ahogy mondod, a szabs. törvény alkalmazása nincs kitáblázva, így szabadon mászkálhatnék szamuráj karddal, dobócsillaggal, sőt airsoftozhatnék is rajta, vagy éppen alkoholt fogyaszthatnék, és a rendőr pedig nem mehetne be engedély nélkül, nem is intézkedhetne ott, sőt mindenkinek engedély kellene a behajtáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!