Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Kecskeméten hol taníthatnám...

Kecskeméten hol taníthatnám öcsémet vezetni?

Figyelt kérdés
Öcsém 17 éves lesz, szeretném az alapokat megtanítani neki. Egy olyan út, vagy placc kellene, ahol nem fognak emiatt megbüntetni, ahol kevés a forgalom. Tesco parkolót én nem látom jónak. A homokbányánál lévő rutin pályára be lehet menni saját autóval gyakorolni?

2014. márc. 20. 17:27
 1/7 anonim ***** válasza:
45%
A nem túl távoli Kakucsringet ajánlom, zárt pálya, gyakorlott személyzettel.
2014. márc. 20. 18:32
 2/7 A kérdező kommentje:
az laza 100km oda-vissza :D Kecskeméten gondoltam...
2014. márc. 20. 21:02
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Vezetői engedély nélkül csak magánterületen vezethet, vagy közforgalom elől elzárt helyen.

A Tesco parkoló közterület, tehát ott ne vezessen.

Be kell menni egy oktatópályára, vagy én például egy betonplaccon gyakoroltam a piactéren, kirakott ágakkal.

2014. márc. 20. 21:54
 4/7 anonim ***** válasza:
50%

"A Tesco parkoló közterület, tehát ott ne vezessen. "

Tévedsz, az magánterület. Ettől még nem gyakorolhatsz ott, mert ki van írva, hogy a KRESZ összes szabálya érvényes a parkoló egész területén.

Otthon az udvaron lehet gyakorolni. Úgyis az elindulás a nehéz; kormányozni bárki tud.

2014. márc. 21. 09:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem akarok vitázni veled, de ha a Tesco parkoló magánterület lenne, akkor a közforgalom elől el kellene zárni, vagy kapus beléptetőrendszer kellene, vagy kitáblázni, hogy magánterület.

A Tesco parkolója egy cég tulajdonában lévő közterület, amely a forgalom előtt nyitva van. Ha magánterület lenne, akkor mindenki közbiztonságra veszélyes eszközzel is mehetne ott, illetve mindenkinek engedély kellene az ott tartózkodáshoz.

Valószínű, hogy nincs vezetői engedélyed, mert a KRESZ így kezdődik:

1. §1 A rendelet Magyarország területén levő közutakon és közforgalom elől el nem zárt magánutakon folyó közlekedést szabályozza.

A Tesco parkoló, mint mondtam nincs elzárva a közforgalom elől, azaz a KRESZ és minden más törvény hatályos a területére.

Mielőtt hülyeségeket írnál olvass utána, vagy kérdezz meg egy jogászt, rendőrt.

2014. márc. 21. 20:24
 6/7 anonim ***** válasza:

"Tévedsz, az magánterület. Ettől még nem gyakorolhatsz ott, mert ki van írva, hogy a KRESZ összes szabálya érvényes a parkoló egész területén. "

Ez a mondat eleve egy ellentmondás. Ha pedig úgy lenne, ahogy mondod, a szabs. törvény alkalmazása nincs kitáblázva, így szabadon mászkálhatnék szamuráj karddal, dobócsillaggal, sőt airsoftozhatnék is rajta, vagy éppen alkoholt fogyaszthatnék, és a rendőr pedig nem mehetne be engedély nélkül, nem is intézkedhetne ott, sőt mindenkinek engedély kellene a behajtáshoz.

2014. márc. 21. 20:32
 7/7 anonim válasza:
Szemét dolognak tartom, ha valaki így csal. Törvényellenes a gépkocsi vezetését átengedni jogosítvánnyal nem rendelkező személynek. Csak a saját udvarodon gyakorolj, az magánterület, és nem veszélyeztettek senkit.
2014. júl. 15. 07:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!