Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Vezetés közben megengedett a...

Vezetés közben megengedett a cigarettázás?

Figyelt kérdés
2009. dec. 6. 11:40
 1/9 anonim ***** válasza:
86%

Van olyan ország, ahol már tilos.

Nálunk még nem, de a biztosító megtagadhatja egy balaesetokozásnál a kártérítést, ha kiderül,, hogy a cigarettáztás miatt következett be

2009. dec. 6. 11:44
 2/9 anonim ***** válasza:
59%
Sajnos nálunk még nem tilos. Az elmúlt héten egy BKV buszsofőr gyújtott rá kicsivel a végállomás előtt (Újpest Központban), no comment... :-/
2009. dec. 6. 11:50
 3/9 anonim ***** válasza:
72%
SAJNOS megengedett, pedig szerintem semmivel sem veszélytelenebb, mint mondjuk a telefonálás!
2009. dec. 6. 12:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
megengedett, de nem ajánlott. Tegyük fel, hogy a cigizés mellett is 100%-osan tudsz figyleni az útra, de ha hirtelen fékezel és leesik akkor automatikusan elkezdi keresni a sofőr és már meg is van a baleset. Be kellene tiltani, apukám erősdohányos, mégsem cigizik a kocsiban, mert nem akarja, hogy büdös legyen...
2009. dec. 6. 14:05
 5/9 anonim ***** válasza:
43%

nem, a cigizés nemolyan mint a telefonálás. a cigizés teljesen automatikus, koncentrációt nem igényel. a telefonálás igen. közvetlenül a füledbe beszél vki, amit még tartanod is kell az egyik kezeddel, helyből ez a 2 dolog csökkenti a koncentrációdat. hameg nem a kezeddel tartod, hanem a válladdal, akkormeg a fejed billen el, emiatt a kép nemolyan lesz előre, mint amilyen szokott, ami megintcsak zavaró.

a cigizésnek semmi köze a telefonáláshoz, sok antidohányos már, kocsijuk sincsen, csak mivel eleve ellenzik a cigit, nekik már minden káros és veszélyes ami a cigivel kapcsolatos. de fogalmuk sincs h mit beszélnek. a szivar gyújtó se hiába van a kocsikban, bizonyos típusú modelleknél, amik elértek nemtom hány csillagot, ottmár nemlehett szivargyújtó, de azsem azért, mert a dohányzás veszélyes, hanem maga a működése miatt.

2009. dec. 6. 16:54
 6/9 anonim ***** válasza:
85%
16:54 - Azért a tömegközlekedési eszközök vezetőinek (ha közvetlen kapcsolata van az utastérrel) nem kéne rágyújtani vezetés közben. Speciel nekem van egy sérülés a bal szememben, és bekönnyezik füstre zárt térben, ott a buszon is ez volt, szerencsére végállomás jött, és leszálltam én is. De én úgy tudom, hogy tömegközlekedésen még utasnak is tilos rágyújtani, gondolom, ez automatikusan igaz a sofőrre is.
2009. dec. 6. 21:38
 7/9 anonim ***** válasza:
63%
igen, tömegközlekedésben nem ajánlott, az utasok miatt. de nem tömegközlekedésről volt szó...
2009. dec. 6. 21:47
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
21:47 - Csak éppen én írtam egy olyan esetet, a kérdező meg nem írta, hogy olyant nem lehet. Vezetés a tömegközlekedési eszközök vezetése is.
2009. dec. 6. 22:02
 9/9 anonim válasza:
82%
Balesetveszélyes rossz dolog ugyanúgy csak ez még súlyosan káros az egészségre és környezetszennyező.
2009. dec. 7. 00:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!