Utasok ki-beszállásának idejére meg lehet állni buszmegállóban vagy az út szélén? Mikor és mikor nem?
Jó, de nem a lerobbanásos megállásra gondoltam, hanem csak vagy kirakni vagy felvenni az utasokat a kocsiból / ba. Akkor ezek szerint ha buszmegállóban megállok 2 percre emiatt, akkor már a rendőrnek ha olyan kedve van, meg is büntethet???
Tehát ahol nincsenek sávok felfestve, ott az út szélén félreállhatok ha tábla nem tiltja, ha pedig fel vannak festve akkor csak a padkán állhatok meg?
Számomra ezek a megállási és várakozási tilalmak eléggé értelmetlenül vannak kitalálva!!! Ahol nem szabadna félreállni oda táblát kéne kitenni nem????
Ahogy az előző válaszoló mondta, a buszmegállóban nem lehet megállni, sőtt előtte meg utána sem pár méterig, függetlenül attól, hogy te mennyi időre akarsz megállni, mitöbb, ha te kirakod a vészvillogót 1 percre, majd utána továbbhajtasz, akkor még ezért is büntethet a rendőr, ha kedve van...
A megállási tilalmak pedig egyáltalán nem értelmetlenek, meg kell tanulni a kreszt, világosan nyilatkozik róla, hol nem állhatsz meg!
Mármint a vészvillogót hol teszem ki 1 percre?
Buszmegállóra mondtad vagy úgy általában?
Kérlek javíts ki ha rosszul tudom mert ha számodra világosak a megállási tilalmak akkor biztosan ki tudsz javítani:
- megállni tilos táblánál a padkán megállhatok csak az út szélén nem (kiv. ha kiegészítő tábla ezt külön jelzi)
- 4 sávos úton a külsőben megállhatok
- ahol nincsenek felfestve sávok, széles az út és nem tiltja tábla ott megállhatok
+ kiegészítenéd az általad ismert megállási/várakozási tilalmakkal?
Tudod én már régen tanultam a kreszt :D
Köszi előre is!
Az utóbbi kérdéseidre a válaszok:
Megállni tilos táblánál a padkán SEM állhatsz meg, a padkára csak akkor állhatsz, ha azt tábla engedi.
4 sávoson ha nincs megállni tilos tábla, akkor megállhatsz a külsőben.
Ahol nincs felfestve az út, ott akkor állhatsz meg, ha az autó és az úttest széle között min 3 m marad.
Amúgy mindent megtalálsz itt:
Az oldal alsó armadában keresd, lesz egy külön MEGÁLLÁS fejezet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!