Ki a hibás? Autóval megelőztem egy biciklit, majd indexeltem, hogy jobbra akarok kanyardoni, a biciklis, belejött hátulról az autómba.
Tipikus magatartást mutat a kérdező.
Előadja az alapsztorit. Nem adja ki, nem azok a válaszok jönnek, amit elképzelt.
Előkerülnek az utólag kitalált mellékkörülmények. Elektromos bicikli, 80 éves nő, zebrán gyalogost engedett el, már meg is állt, satöbbi.
(láttunk már ilyet, valaki a forgalmi vizsga bukást akarta a biztosra kenni, egyre több váratlanul felbukkanó körülmény segítségével, sajnos a kérdést már törölték, nem tudom linkelni)
Az összes ostoba ember így csinálja, megpróbálja megvezetni a válaszolókat.
Kedves hazug barátom, az mikor fog előkerülni, hogy te tulajdonképpen a feleségedet vitted szülni, az elektromos kerékpár fel volt tuningolva 300 wattról 1 kW-ra, nem is 30-al (20-al is alig megy az ilyen) hanem 70-el jött, a vezető 90 éves volt, vak és részeg egyszerre...
Szkenneld már be az esetről készült rendőrségi jegyzőkönyv nálad maradt példányát, kitakarva a személyes adatokat, de ügyelve arra, hogy a szerinted balesetet okozó életkora, a jármű típusa azért látszódjon...
Ja, hogy ilyen nincs... akkor fejezd már be a felelősségáttoló hazudozást. Elcsaptál egy biciklist, mert a holt térben volt, nem figyeltél, van ilyen. Örülj hogy senki nem sérült, örülj hogy nem volt a közelben pár jobb kondiban lévő barátja, és nem szedtek ki a becsukott ablakon át... ennyi.
Na, lesz jegyzőkönyv, vagy csak hazudoztál? Újabb magyarázkodást a hazudozás beismerésének tekintem.
tegnap 17:02
Hogy te mekkora szar vagy bazki.
Rágalmazol valakit akiről semmit nem tudsz, egy hulladék ember vagy!
"Te vagy a hibás... mielőtt kanyarodsz bele kellene nézned a belső-külső tükörbe, sőt hátra is kellene nézned... az h te ezt nem csináltad meg nem a biciklis hibája"
A belső és a baloldai visszapillantó használata - sőt, a hátranézés is valóban kötelező, de a jobb oldalt nem kell lecsekkolni (nem is kötelező a jobb oldali visszapillantó), mert a közlekedők joggal feltételezhetik, hogy a KRESZ egyik legfontosabb alapszabáláyt nem szegi meg senki - azaz jobbról nem előzünk! Csak speciális esetben vagy ha az előttünk levő balra kanyarodik. Ugyan nem említette a kérdező, merre kanyarodott volna, de feltételezem jobbra szeretett volna menni, a kerékpáros pedig ugye általában az út jobb szélére húzódva halad és ott szerett volna elmenni mellette - ha végignézte a kötelező tükröket, még akkor is elég valószínű, hogy a biciklis holttérben volt.
"Ugyan nem említette a kérdező, merre kanyarodott volna"
"indexeltem, hogy jobbra akarok kanyardoni"
Te el is olvastad a kérdést????
Tehát ha benézek a tükörbe, de látom, hogy lassitás nélkül jön egy bicikli a hátamnál, akkor nem kell elengedni a gyalogost a zebrán.
Értem én, értem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!