Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Mi a véleményetek az új kresz...

Mi a véleményetek az új kresz módosításokról?

Figyelt kérdés

[link]

Normálisak akik kitalálják ezeket?

2009. nov. 26. 17:36
 1/10 anonim ***** válasza:
63%

mi bajod van???

ezek a legelső NORMÁLIS változtatások. végre van értelme!!

2009. nov. 26. 17:45
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem vannak olyan pontjai amik nem arra vallanak, hogy egészen komplettek azok akik kitalálták.

Nekem első sorban azzal van bajom, hogy a bicikliseket egyirányú utcába visszafelé is beengedik, így is elég sok megy ész nélkül. A másik a jobbra tartási kötelezettségük részbeni feloldása.

De ne aggódj, így is úgy is a gépkocsivezetőt hozzák ki hibásnak ha valami baja esik egy biciklisnek.

2009. nov. 26. 17:46
 3/10 anonim válasza:
100%
Nem is normális, aki kitalálta. A biciglisek igyis őrület, ahogy közlekednek, eztán meg az egyirányu utcába is bemehetnek, jó lesz az autósoknak idegileg. Sokszor a kezüket sem teszik ki, ha kanyarodnak, világitás minek, kanyarodásnál hátranézni, jön-e autós vagy valaki szintén snassz. Ha véletlen baleset, tuti a rövidet huzza.
2009. nov. 26. 17:50
 4/10 anonim ***** válasza:
81%

első vagyok:

én főleg a motoros részt néztem :D

az egyirányúval nem értek egyet, mert ha innen is-onnan is jön egy bringás, akkor mi van?

a jobbtatartással egyetértek, mert szarok az utak

viszont valóban, kicsit sok van engedve a bringásoknak és gyalogosoknak.

2009. nov. 26. 17:52
 5/10 A kérdező kommentje:
Kedves első, 10 év balesetmentes közlekedési tapasztalat után (nem dicsekedés, csak azért írom le hogy nem 2 napja van jogsim hogy kioktassak bárkit, de igazából csak a véleményekre vagyok kíváncsi), még én sem olvastam el normálisan az egészet, megmondom őszintén, de már csak az a fénykép, ahol megy egy kétsávos út, a biciklis meg ott megy a csíkon a forgalommal szemben, ha az nem életveszélyes, akkor semmi. Az még szabálytalan, de szabályos lesz, hát legközelebb mi lesz szabályos? a gyalogos fog menni az út közepén vagy mi. És még hozzáteszem hogy semmi bajom a gyalogosokkal és a biciklisekkel, én ha látom hogy át akar menni a gyalogos, lassítok és átengedem, kivéve akkor ha látom a tükörben hogy mellettem is jönnek, inkább nem csalogatom, nehogy abból legyen a baj.
2009. nov. 26. 17:57
 6/10 A kérdező kommentje:
Én sima közlekedő vagyok, van B jogsim 10 éve, egy dolog, ha járna erre mondjuk egy gépjármű szakoktató, szivesen elolvasnám hogy mit ír erre! Mármint a témára!
2009. nov. 26. 18:00
 7/10 A kérdező kommentje:

Azért is jutott mindez eszembe, mert a kresz szerintem valahol azért is lenne, ha betartjuk normálisan, akkor nincs baleset. De ha már betarva veszélyes, akkor az rossz irányba vitt el mindent. Mit fog majd kezdeni magával a szakértő? egyik fél sem hibás, vagy mindegyik, vagy aki meghozta a baromságát, az felette van nem tud vele mit kezdeni.

Autóval a jobbra tartás megszüntetését nem látnám feleslegesnek, amellett hogy amúgy is a gyakorlatban nem tartják be, és így nem kell amiatt sávot váltani vagy nagyot lassítani, hogy a busz ki legyen engedve a megállóból, ami szintén szabály.

2009. nov. 26. 18:14
 8/10 anonim ***** válasza:
Már ott elvesztettem a fonalat, amikor megtiltották a járdán való bicajozást (szabályozott keretek között persze, veszélyeztetések nélkül). NEM értek egyet a KRESZ sok módosításával. Lakott területen belül is jobb volt régen a 60-as határ, mint a mostani 50-es, különösen a főútvonalakra, fontos tranzit utakra értem ezt. Többin felőlem lehet 50, vagy lakó-pihenőben 30. De hogy főútvonalon miért kell 30-cal, 40-nel tötymörögni pl. Jászalsószentgyörgyön szinte végig, azt nem tudom... Szóval vannak túlzások bőven. Nem beszélve a dombszerű fekvőrendőrökről, amelyek még gyalogos tempóban is hatalmasat ütnek. Ilyenkor 2 dolgot szoktam kívánni neki: 1. légkalapácsot neki; 2. feküdne a helyére, aki kitalálta. Amúgy vannak diszkrétebb, normálisabb fekvőrendőrök is. Azt a pénzt ilyenekre, vagy beépített fényvisszaverő prizmákra kéne költeni a láthatóság javítása érdekében.
2009. nov. 28. 20:16
 9/10 anonim ***** válasza:
Vonjanak be 60 ezer jogosítványt végleg, utána majdnem rend lesz az utakon. Addig falra írt malaszt az egész kresz és minden módosítása.
2009. dec. 26. 22:35
 10/10 anonim válasza:
Van ami jó benne, de látszik, hogy olyanok írták, akik sosem vezetnek (sofőrrel járnak..). Tök jó lesz, hogy ezentúl bevágódhat velem szembe egy biciklis az egyirányú utcában. De vannak itt még cifrábbak is. Vonatbaleset is több lesz szerintem.. Egyébként ezen az oldalon fentvan minden változás, érdemes átnézni: www.kresz2010.site11.com
2010. jan. 13. 02:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!