Szentendrei úton hol szoktak traffipaxok lenni?
a batthyány utca- pünkösfördő utcai kereszteződés előttől már 50
batthyány utca- hadrianus kereszteződésig 50
Na már akartam is írni, mert rögtön úgy tűnt, hogy zavaros dolgokat írsz, de ma hazafelé ellenőriztem. Szerintem neked alapvető problémáid vannak a szabályokkal, vagy nem nézted meg a táblákat.
Először is, ez nem a Batthyány utca középső szakasza, hanem a külső, a békásmegyeri lámpás kereszteződés környékéről beszélsz. Közvetlenül a Pünkösdfürdő utcai nagy kereszteződés előtt van egy 50-es tábla, 1-200 méteren érvényes. Utána jön az útkereszteződés, ami feloldja a sebességkorlátozást. Mivel ez lakott terület, ezért továbbra is 50 a határ, de már nincs rá korlátozó tábla. Majd 20-30 méterrel a kereszteződés után van egy Budapest vége tábla, innentől tehát se nem 50, se nem 70, hanem pontosan 90 km/h a megengedett sebesség. Az lehet, hogy a lakótelep végénél a zebra előtt van egy kis korlátozás, odáig most nem mentem el. Befelé van, de a zebra után fel is van oldva. Kifelé meg rögtön a lámpa után útkereszteződés van. Egészen a híd előtti elágazásig lehet menni 90-nel, ahol jobbra kimegy 1-1 sáv a körforgalom és a híd felé, onnantól van 60. Ez nem is hasonlít arra, amit te írsz.
Húha! Látom, nagyon nem ugyanarról beszélünk, nem ugyanakkora távolságot gondolunk 20 méternek (nálam az 20 méter, nem pedig 1100, kicsit mérd meg még egyszer), és emellett megdöntötted a logikai távolugrás világrekordját is, mert attól a gondolattól, hogy lakott területen kívül 90 a sebességhatár, eljutottál a odáig, hogy nyilván mindenki index nélkül cikázik, aki ennyivel szeretne közlekedni.
A KRESZ egyébként tiltja az indokolatlanul lassú haladást is, mert az is balesetveszélyes! A belső sávban 90 helyett 50 vagy 60 pont ez a kategória.
Rettenetesen nem 20 méter, nézd csak meg még egyszer. És élj boldogul, látom, nincs miről beszélni veled, mert alapfogalmakkal nem vagy tisztában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!