Van olyan mozgalom ami bünteti a bunkon parkolokat?
Nem tudom, mit mond a jog, de a kocsi az ő tulajdona. A szélvédő alá dugott szórólap is birtokháborítás szerintem. A matricázás is az, érzésem szerint. Célt sem ér.
Vannak oldalak, ahol gyűjtik a fotókat a szabálytalanul parkoló autósokról. Elvileg ott is a rendszámot ki kellene takarni, mert csúnya per lehet belőle. Semmit nem ér, mert amíg a látogatói az oldalaknak, rendre bunkózzák, tahózzák stb. De az érintettek alighanem soha nem nézik ezeket az oldalakat.
Volt valami ilyen azt hiszem bicajosok raktak matricát a bringaútra parkolókra. Kb semmit nem ért szerintem és az ilyen bunkók mindig rendre fel vannak háborodva ha rájuk szól valaki. Hiszen bunkók.
Magánmozgalom még az ilyen kocsikat kulccsal felszántók tábora, persze elvileg büntetendő de nem igazán megfogható.Ebből tanulni szoktak, mert egy fényezés igen drága.
Papírt nyugodtan rakhatsz az ablaktörlőjére azzal a szöveggel, hogy "Kérem, használja a parkolót! Köszönjük!".
Az autó megrongálása, vagy a bunkó szöveg a cetlin szintén ősprimitív dolog. Ha normálisan üzensz, és megköszönöd előre, akkor talán van rá esély, hogy legközelebb megfogadja. Ha nem, akkor sem, ha fejre állsz. De ha azt írod ki, hogy "Állj máshová, bunkó köcsög!", akkor biztos lehetsz benne, hogy direkt oda fog állni, sőt, még a haveroknak is szól, hogy menjenek oda, az útba parkolni. Ha ki is akarsz vele tolni, akkor hívd egyszerűen oda a köztereseket, azok majd rendezik a dolgot.
http://www.youtube.com/user/StopXAM
A rendszám a magyar jogszabályok szerint nem személyes adat, nem kell kitakarni. Sőt, a rendőrségnek kötelessége eljárni, ha beküldesz nekik egy képet egy szabálytalanul parkoló autóról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!