Miért ilyen a magyarországi autóvezetési morál?
Valahogy senki sem szeret fékezni meg indexelni.
Ismertek ráérős sofőröket? Mindenki úgy megy, mintha késésben lenne.
Én úgy megyek, hogy igyekszem betartani a kreszt, mindig inexelek, és átengedem a gyalogost a zebrán.
És nekem is az agyamra megy, hogy lakott területen belül 10-ből 8 autó megelőz, pedig 50-nel megyek... De siessenek, addig nem érdekel, amíg engem békén hagynak, és nem veszélyeztetnek.
Akkor itt egy ellenpélda: Nagy, fekete autóval közlekedek, az utált bajor márka 5-ös szériás modelljével. Mindenkit elengedek a zebrán, a sebességhatárokat, és a KRESZ-t is betartom, és lehetőségeimhez mérten általában a buszt is kiengedem. Bár beismerem nem mindig, mert nem a kedvencem a gázolajszag, és a füstfelhőt sem szeretem, de ha sehova nem sietek, akkor miért ne..
Szóval igyekszem minél elszántabban küzdeni a hasonló autók, és sofőreinek megítélésének javításáért, de pár barom mindig eljátssza azt a kis megszerzett bizalmat is, mert nem bírja elviselni, hogy az utakon mások is vannak, és azt hiszi hogy ő egy ilyen autóban felsőbbrendű.. Általában ez azoknál jellemző, akik a péniszméret kompenzálása érdekében veszik, nem pedig a kényelméért, egyéb adottságai miatt, ahogy sokan mások, és én is. Ők általában normálisan vezetnek.
Ezt szokd meg. Nyugatról keletre indulj el, majd Törökországnál fordulj vissza. Örülni fogsz, hogy milyen normálisak a soförök nálunk.
Amúgy nem értem, hogy mi a gond? A lehetöségekhez képest haladunk, nem nyugdíjasak vagyunk.
Inkább azzal van a baj, aki feltartja a forgalmat.
Egy NEM BMW-s
Az 5-ös által említett alapelveket én is betartom, de ettöl függetlenül tényleg nem értem a felháborodás tárgyát. Index miatt nem szoktam hisztizni, nem zavar ha nem használják, csak nézzenek bele a tükörbe.
Ha valaki indokolatlanul lassan megy, az pedig segítse elö a többiek haladását.
A 3-as válaszoló a kedvencem: "és a KRESZ-t is betartom, és lehetőségeimhez mérten általában a buszt is kiengedem. Bár beismerem nem mindig, mert nem a kedvencem a gázolajszag, és a füstfelhőt sem szeretem, de ha sehova nem sietek, akkor miért ne.. "
Akkor mégse tartod be, mert akkor MINDIG kiengednéd a buszt. Tehát a kedvedtől függ a kresz betartása?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!