Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Miért ilyen a magyarországi...

Granulátum kérdése:

Miért ilyen a magyarországi autóvezetési morál?

Figyelt kérdés

Valahogy senki sem szeret fékezni meg indexelni.

Ismertek ráérős sofőröket? Mindenki úgy megy, mintha késésben lenne.

2013. okt. 30. 21:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy megyek, hogy igyekszem betartani a kreszt, mindig inexelek, és átengedem a gyalogost a zebrán.

És nekem is az agyamra megy, hogy lakott területen belül 10-ből 8 autó megelőz, pedig 50-nel megyek... De siessenek, addig nem érdekel, amíg engem békén hagynak, és nem veszélyeztetnek.

2013. okt. 30. 22:07
 2/12 Napkiraly ***** válasza:
mert dugó van, így állandó késésben van mindenki
2013. okt. 30. 22:26
 3/12 anonim ***** válasza:
96%

Akkor itt egy ellenpélda: Nagy, fekete autóval közlekedek, az utált bajor márka 5-ös szériás modelljével. Mindenkit elengedek a zebrán, a sebességhatárokat, és a KRESZ-t is betartom, és lehetőségeimhez mérten általában a buszt is kiengedem. Bár beismerem nem mindig, mert nem a kedvencem a gázolajszag, és a füstfelhőt sem szeretem, de ha sehova nem sietek, akkor miért ne..

Szóval igyekszem minél elszántabban küzdeni a hasonló autók, és sofőreinek megítélésének javításáért, de pár barom mindig eljátssza azt a kis megszerzett bizalmat is, mert nem bírja elviselni, hogy az utakon mások is vannak, és azt hiszi hogy ő egy ilyen autóban felsőbbrendű.. Általában ez azoknál jellemző, akik a péniszméret kompenzálása érdekében veszik, nem pedig a kényelméért, egyéb adottságai miatt, ahogy sokan mások, és én is. Ők általában normálisan vezetnek.

2013. okt. 30. 22:36
 4/12 Beviz Elek ***** válasza:
50%

Ezt szokd meg. Nyugatról keletre indulj el, majd Törökországnál fordulj vissza. Örülni fogsz, hogy milyen normálisak a soförök nálunk.

Amúgy nem értem, hogy mi a gond? A lehetöségekhez képest haladunk, nem nyugdíjasak vagyunk.

Inkább azzal van a baj, aki feltartja a forgalmat.

Egy NEM BMW-s

2013. okt. 30. 23:10
 5/12 anonim ***** válasza:
Én általában Vmax+10-zel megyek, még kikerüléskor is indexelek (nagyon nem szokás már...), nemhogy sávváltáskor vagy kanyarodáskkor, zebrán a gyalogot átengedem, robogósnak, motorosnak, bringásnak sávok között helyet hagyok, tömegközlekedési eszközöket segítem, relatíve nagy követési távolságot tartok, cipzárelvet alkalmazok megszűnő sávoknál, szóval összességében kooperatívan és defenzíven vezetek. Van, aki ezt el tudja viselni, van, aki nem, de utóbbiakat szeretem magam előtt tudni. meg leszarni. Illetve szélső esetben leoltani.
2013. okt. 30. 23:34
 6/12 anonim ***** válasza:
az itt a gond,hogy az egész társadalom stresszes,és az emberek fáradtak,idegesek ami kihat a közlekedésre.nemcsak autósra hanem motorosra,biciklisre,gyalogosra,stb-re és a nemodafigyelés következménye h lemarad az index,gyorsabban 50-nél,nem néz szét,kikanyarodik,kacsázik meg számtalan apróbb dolog amiből kisülhet egy kuva nagy beleset vagy tragédia is.
2013. okt. 31. 14:07
 7/12 Beviz Elek ***** válasza:

Az 5-ös által említett alapelveket én is betartom, de ettöl függetlenül tényleg nem értem a felháborodás tárgyát. Index miatt nem szoktam hisztizni, nem zavar ha nem használják, csak nézzenek bele a tükörbe.

Ha valaki indokolatlanul lassan megy, az pedig segítse elö a többiek haladását.

2013. okt. 31. 17:11
 8/12 anonim ***** válasza:

A 3-as válaszoló a kedvencem: "és a KRESZ-t is betartom, és lehetőségeimhez mérten általában a buszt is kiengedem. Bár beismerem nem mindig, mert nem a kedvencem a gázolajszag, és a füstfelhőt sem szeretem, de ha sehova nem sietek, akkor miért ne.. "

Akkor mégse tartod be, mert akkor MINDIG kiengednéd a buszt. Tehát a kedvedtől függ a kresz betartása?

2013. nov. 2. 20:43
 9/12 anonim ***** válasza:
mylon, ne kötözködj már! Tuti nem pesti vagy, mert akkor ismernéd a BKV buszokat, és megértenéd a válaszolót...
2013. nov. 2. 20:51
 10/12 Napkiraly ***** válasza:
én SOHA nem engedem be a buszt. Lehet lepontozni. Nem fogom szagolni meg rohadni mögötte amikor húzza a belét
2013. nov. 2. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!