Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Hogy ne vegyek tudomást...

Hogy ne vegyek tudomást arról, hogy vannak akik a nyakamba jönnek? Egyszerűen utálom ezt!

Figyelt kérdés

Mondták nekem, hogy ne foglalkozzak azzal, hogy szorosan jönnek mögöttem, én csak figyeljek előre. Nekik kell figyelniük, hogy ha nekem vészfékeznem kell, megtudjanak mögöttem állni.

De egyszerűen utálom, hogya sebességhatárnál megyek, és méges van aki 2-3 méterre jön mögöttem ilyen 10 perce.

És zavar a tudat, hogy belenézek a tükörbe, és közel vannak mögém.

Olyan érzésem van, mintha feltartanám, pedig nem, mert nem mehetek gyorsabban, a KRESZ mindenkire vonatkozik.

Hogy tudnék nem foglalkozni ezekkel?

Rossz érzés fog el, mikor valaki nagyon közel jön mögöttem, több percig folyamatosan!

2013. szept. 28. 17:07
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Kapcsold fel egy pillanatra a hátsó ködlámpát. Ez nem fogja zavarni, de érteni fog belőle.
2013. szept. 28. 17:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Nyomogasd a féket, esetleg lassíts csak úgy. Akár többször is ismételd meg, abból tuti levágja.
2013. szept. 28. 17:30
 3/8 anonim ***** válasza:

hátsó ködlámpa be, vagy ha tudna előzni, van elég hely neki akkor jobb index.

de párszor indokolatlanul kicsit belefékezel, talán kapcsol.

Régi autóval nagyon sokat kellett tolatnom utánfutóval, ezek talatások 90% biztos hogy este volt, és mivel a hátsó helyzetjelző meg az egy szem tolatólámpa kevés volt, csináltunk egy külön kapcsolót, hogy hátrafele az összes lámpa világítson(persze ez nem szabályos) Párszor hasznát vettem ennek a kapcsolónak. igaz csuklott még a dédnagymamám is szerintem.

de csináltam már olyat, hogy rá értem nagyon, 3 óra előnyben voltam magamhoz képest, és olyankor jött a seggembe valaki, fokozatosan lejjebb vettem a sebességet, aztán 30-nál megunta és megelőzött(addig is volt kb. 10 alkalma amikor megelőzhetett volna)

2013. szept. 28. 17:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Ki mondta, hogy ne foglalkozzál vele? Ez egy nagy hülyeség. Addig OK, hogy anyagi kár esetén ő lesz a hibás, de mi van, ha kórházba kerülsz miatta? Vészfékezel, ő hátulról beléd száll és átlök a szemből jövő kamion elé...

Ne hagyjad, hogy túl közel kövessen. Első körben kapcsold be a ködlámpát. Ha nem elég, kezd bal lábbal nyomkodnia fékpedált (csak annyira, hogy a lámpa világítson, fékhatás még ne legyen), ez elég szokott lenni. Ha ez sem, akkor ténylegesen kezdjél el lassítani, majd gyorsítani. Ekkor bizonytalanná válik (azt hiszi hülye vagy...) és lemarad. De ha még ekkor sem, álljál félre, vagy lassíts le annyira, hogy könnyedén előzhessen.

2013. szept. 28. 19:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Jól beválik egy alapos hosszas ablakmosás is.Ha van hátsó ablakon akkor ott is. Ilyenkor óhatatlanul hátra is megy vízcsepp és bemaszatolja a szélvédőjét ami elég zavaró.
2013. szept. 29. 13:27
 6/8 anonim ***** válasza:
Mindenhol van követési távolság. Ez nem lehet 1 méter sehol sem. A közlámpát kapcsolgathatod,nem ér semmit. Ablakmosót a pofájába. :) Az hatásos.
2013. szept. 29. 14:12
 7/8 Vörösnefelejcs válasza:
0%

Én mindig nagyot befékezek, férjem szerint majd egyszer jól megbánom. De látszik az arcuk a tükörben, és nagyon jól szórakozom, meg a lábam a gázon, hogy elhúzzak, ha a hülye még a féket sem találja.

Amúgy mindenkinek a magánügye lenne, hogy nem lát tőlem semmit, vagy hogy ráhúzza magát a kipufogómra, ha nem jöttek volna már kétszer is belém. Sajnos, nem akkor, mikor szívatást játszottam, hanem mikor váratlanul gyalogos lépett elém.

Férjem még azt is mondja, hogy nem fékezhetnék ok nélkül. Erre is felkészültem, azt mondom, hogy macska volt előttem. Darázs. Sárkány, csak már elrepült. :)

2013. okt. 4. 17:52
 8/8 anonim válasza:
100%

A fékezgetést és hátsó ködlámpa felkapcsolást felejtsd el, mert ha megelőz, akkor pont ugyanezt fogod kapni tőle. Esetleg még két pofont is, ha meg kell állnotok egy kereszteződés miatt.

Én teherautót vezetek és fürtökben lógnak rajtam a jóakarók. Ez van. El kell viselni. Ha akarnék sem tudnék gyorsabb lenni.

Légy türelmes és ne hagyd magad befolyásolni. Te legyél több nála annyival, h nem ugrasz a provokációra.

2013. okt. 17. 22:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!