Egy ilyen ütközés esetén ki a hibás? 3 sávos út, a 2 szélső sávból egyszerre akar a középsőbe menni 2 autó.
Ilyen esetben nincs jobbkéz-szabály?
Vagyis a jobb oldali autó mehetne először.
11:51
és mégis melyik oldalról nézett jobb oldali? mert ez eléggé kétirányú, és nem igazán lehet megállapítani hogy melyik is a jobboldali..
nos, attól függ.. melyik autósé volt eredendően a középső sáv? (olyan nincs hogy egyik oldalon sincs a szaggatott vonal mellett záróvonal, legalább az egyiknél kell lennie, mert alapvetően csak az egyik irányba lenne 2 sávos az út amit adott esetben a szembejövő is használhat)
A 11:51 vagyok.
Hja, én azt hittem, hogy 3 sáv megy egy irányba, és a két szélsőből akarnak egyszerre sávot váltani középre.
Szembejövő forgalom esetén: sztem egyértelműen jelölik, hogy a középső sáv kié. Legalábbis én még nem láttam útszakaszt, ahol ne így lett volna.
> Szerintem azahibás aki jobbrol érkezik.
Miért is? És ha a jobbról érkező szabályosan előzni akar egy előtte levőt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!