Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Van értelme szabályosan...

Van értelme szabályosan közlekedni?!

Figyelt kérdés
"Csak" ma, "csak" kétszer álltam meg a zebra előtt, a külső sávban, hogy a gyalogost átengedjem. A belső sávban közlekedő autók közül, az első alkalommal majdnem nem állt meg, a másodiknál pedig meg sem állt az autó, úgy, hogy a zebrán áthaladó biciklis első kerekének nekiment, ráadásul tovább is ment, mintha mi sem történt volna!!! Én meg azóta is gyötrődöm, hogy én sodortam veszélybe valakit, azzal, hogy szabályosan közlekedtem, és elsőbbséget adtam a gyalogosnak. Hogy lehet ennyi paraszt az utakon???!!!!
2013. aug. 9. 20:50
1 2
 11/13 Alex Fly ***** válasza:
Konkrétan azt nem írja a KRESZ, hogy a kerékpárosnak le kellene szállnia (az már más kérdés, hogy szabályosan közlekedve hogy kerülhet zebrára). Azt viszont igen, hogy többsávos úton ha a zebra előtt valaki megáll, akkor tilos elhaladni mellette. Sőt az nem egyszerű szabálsértés, hanem kimeríti a közúti veszélyeztetés fogalmát, ami már bűncselekménynek minősül.Az ilyen vadbaromnak semmi keresnivalója a volán mögött...
2013. aug. 11. 08:03
 12/13 anonim ***** válasza:
Nem meríti ki a közúti veszélyezteté s fogalmát. Sajnos... Csak szabálysértés. Úgy, ahogy a piroslámpa is szabálysértés. Igaz 100.000.- (mostmár talán csak 50), de egy luxusautóban ülőnek olyan, mint másnak 5.000. Odacsapja a többi csekk mellé, oszt kész...
2013. okt. 19. 22:57
 13/13 anonim ***** válasza:

Megmagyarázom: Bűncselekménynél hivatalból van bizonyítási eljárás, és a szabálysértéssel ellentétben az elkövetőt megilleti az ártatlanság vélelme.

Közúti veszélyeztetésnél a szándékosságnak a veszélyhelyzet okozására is ki kell terjednie: pl.: poénból el akarja csapni a bicikli első kerekét.

Ha a bizonyítékok nem állnak meg a bíróság előtt, akkor ez csak szabálysértés. (persze személyi sérülés hiányában).

2013. okt. 19. 23:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!