Magánterületről, privát parkolóból történő kihajtás országútra, Angliában?
Történet a következő, magán parkolómból hajtottam ki, tolatással, a jármű az úttest azon részét, ahová (szemben állva az úttesttel) jobbról érkeznek a járművek, háromnegyed részben elfoglalta. A jobbról, a körforgóból érkező jármű ezt észlelve lassított, vagy megállt, majd az úttest másik sávjába áthajtva továbbindult, amit én farral oldalba kaptam.
Kérdésem, ki a hibás ilyenkor?
A pontosítás kedvéért a helyszinrajzot a googlemap segítségével, linkben adnám meg.
Mi abban a kis fehér házikóban lakunk, ahol a kert sarkában áll a "piros" levelű fa, mindjárt a körforgó kijáratánál, jól látható a parkolónk, illetve a körforgó, ahonnan, a szerintem vétkes jármű haladt kifelé.
Ne felejtsük el, hogy itt balkézszabály van, a járművek a bal oldalon közlekednek, és a körforgó is ellentétes be és kihajtású.
Azzal tisztában vagyok, hogy amennyiben még nem hajtottam ki az úttestre, nekem kell elsőbbséget adnom. De mi van, ha már kint állt a kocsi fara, elfoglalva az úttest azon részét, amelyik a körforgóból kiérkező járművek számára van fenntartva? És az én járművem kikerülésekor, a másik jármű szempontjából a szemközti, szembejövő sávban történ a baleset?
Személyi sérülés egyébként nem történt, a kár viszont a másik autóban jelentős.
Köszönöm előre is a válaszokat.
"szántóvető válasza:
-balkézszabály van"
Nincs "balkéz szabály" bal oldali közlekedés van, nem ugyanaz!
No és így miért nem lehetett belinkelni?
Csak még annyi: miért nem elég egy kitolatáshoz a bal oldali sáv, miért kellett átmenni a másikba? A "körforgalom" (Mert igazából nem az) felé akartál menni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!