Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Magánterületről, privát...

Pitepeti kérdése:

Magánterületről, privát parkolóból történő kihajtás országútra, Angliában?

Figyelt kérdés

Történet a következő, magán parkolómból hajtottam ki, tolatással, a jármű az úttest azon részét, ahová (szemben állva az úttesttel) jobbról érkeznek a járművek, háromnegyed részben elfoglalta. A jobbról, a körforgóból érkező jármű ezt észlelve lassított, vagy megállt, majd az úttest másik sávjába áthajtva továbbindult, amit én farral oldalba kaptam.

Kérdésem, ki a hibás ilyenkor?

A pontosítás kedvéért a helyszinrajzot a googlemap segítségével, linkben adnám meg.

[link]

Mi abban a kis fehér házikóban lakunk, ahol a kert sarkában áll a "piros" levelű fa, mindjárt a körforgó kijáratánál, jól látható a parkolónk, illetve a körforgó, ahonnan, a szerintem vétkes jármű haladt kifelé.

Ne felejtsük el, hogy itt balkézszabály van, a járművek a bal oldalon közlekednek, és a körforgó is ellentétes be és kihajtású.

Azzal tisztában vagyok, hogy amennyiben még nem hajtottam ki az úttestre, nekem kell elsőbbséget adnom. De mi van, ha már kint állt a kocsi fara, elfoglalva az úttest azon részét, amelyik a körforgóból kiérkező járművek számára van fenntartva? És az én járművem kikerülésekor, a másik jármű szempontjából a szemközti, szembejövő sávban történ a baleset?

Személyi sérülés egyébként nem történt, a kár viszont a másik autóban jelentős.

Köszönöm előre is a válaszokat.

2013. júl. 29. 21:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

"szántóvető válasza:

-balkézszabály van"

Nincs "balkéz szabály" bal oldali közlekedés van, nem ugyanaz!

2013. júl. 30. 18:02
 12/13 anonim ***** válasza:

No és így miért nem lehetett belinkelni?

[link]

Csak még annyi: miért nem elég egy kitolatáshoz a bal oldali sáv, miért kellett átmenni a másikba? A "körforgalom" (Mert igazából nem az) felé akartál menni?

2013. júl. 30. 18:10
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Időközben egy dologról felhomályosítottak. Nevezetesen, egyáltalán nem szabadott volna kiTOLATNI. Innen fogva meg azt hiszem tökmindegy ki hol volt, merről jött, mikor ért oda ... stb (ha igaz persze)
2013. júl. 31. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!