A kétsávos körforgalom szabályát és lényegért értem, de mi van akkor ha? .
1., ...ha a külsőbe soroló autós (szabálytalanul) nem hagyja el körforgalmat az első kijáratnál és én a másodiknál szeretnék kimenni, ezért elé szeretnék sorolni. Mindenképpen elsőbbségem van, vagy a külsőben haladónak van továbbra is elsőbbsége? A logikus az lenne, hogy bukta a kisorolást, így a továbbiakban nincs létjogosultsága a külsőben fenntartani az elsőbbségét.
2., mi van akkor ha egy meddő, használaton kívüli lehajtó(pl. megszűnt áruház vagy építés alatt levő útszakasz) miatt nem akar kihajtani, de ő már a külsőbe sorolt? Hivatkozhat arra, hogy ő ezt belekalkulálta?
Értem, tehát amennyiben nincs záróvonalos felfestés ( márpedig édes fiam, ha a szélsőből érkeztél, és/vagy ott haladsz, akkor menj ki az elsőnél), ebben az esetben a párhuzamos közlekedés szabályai lépnek életbe, vagyis jobbról előzni tilos... Tehát aki mögöttem jött be a budakalászi körforgalomba, az nem szoríthatna le elvileg a külső körforgalmi sávban haladva, ugye? 1. Én mentem be előbb, 2. előzni csak balról lehetne. Más kérdés az, hogy én sem vághatok be azok elé balról, akik továbbmennek szélsőben és előttem érkeztek a körforgalomba.
Ez olyan, mintha én egy kamionkonvojt az autópálya lehajtón előznék meg és csodálkoznék ha az egyik kamionos a szélső sávból felpaszíroz a szalagkorlátra, mert egyébként neki is le kell hajtania.
Eklatáns példa a magyar morálra a felhajtónál, gyorsító sávoknál történő besorolás - akárhol, lehet az belterület is. Pl. 3 autó megy a felhajtón, de az első kettő nem tud besorolni, mert megy valami jármű a normál forgalmi sávban, természetszerűen a leghátul közlekedőnek szabadul fel az út, így ő kezdi meg a besorolást függetlenül attól, hogy az elől haladók is jelezték szándékukat. Azok onnantól fogva peches szerencsétlenek, mehetnek állóra fékezve a gyorsítósáv végéig, mellettük meg elsuhan a nevető harmadik, hogy ő milyen fasza gyerek...
Ha ez a harmadik én vagyok, besorolok, de tartom a sebességet és beengedem az előttem haladó besorolni kívánókat, hiszen a tér folyamatosan bővül.
Nehezen előznek jobbról, ha eleve nem váltottak sávot előtte.
Mert ugye előzésnek az számít, ha direkt azért térsz át másik sávba, hogy megelőzzél valakit.
Ennyi erővel városban a külső sáv nem mehetne gyorsabban amint a belső. Mi van ha belsőben tötymörög valaki? Akkor a külsőnek le kell lassítania a belső sebességére? Hülye vagy.
Folyamatos külső sávban haladáskor nincs olyan, hogy előzés. Elhaladás a másik mellett olyan van. És annyi kört tesz meg amennyit akar.
Mi a fenét nem lehet érteni egy sima párhuzamos körfogalom szabályain? Olyan mintha párhuzamos úton mennél, csak ez kör alakú. Egyenes párhuzamos úton is a belsőből kanyarodsz jobbra?
Tényleg igaz, hogy a magyarok nem értik a körforgalmat. Pedig nem hittem volna.
Kedves Kérdező! Remélem nem találkozunk forgalomban!
A körforgalomból NEM HAJTHATSZ KI a belső sávból! Először ki kell sorolnod a külsőbe! És nem eltaposva az ott haladókat, hanem elsőbbséget adva nekik!
És miért is kötelező kihajtani az első lehetőségnél?
Már a kérdést is rosszul tetted fel, azaz már abban olyat állítasz ami nem igaz!
Nem szabálytalan az ha valaki külső sávban haladva ,nem hajt ki az első lehetőségénél a körforgalomból! (kétsávos körforgalom esetén)
SEMMIFÉLE KÉPEN NE VEZESS ADDIG, AMÍG LE NEM TETTED ISMÉT A KRESZ VIZSGÁT, MERT ÖN- ÉS KÖZVESZÉLYES VAGY! ( LEGFELJEBB ÁRAMOT)
AZ "ÉRVELÉSED" ÉS A LOGIKÁD MEG EGY NAGY RAKÁS SZR!
A HÜLYE OKOSKODIK TIPIKUS ESETE.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!