Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Egy korsó sör/pohár bor után...

Egy korsó sör/pohár bor után mennyi idő múlva vezethetek?

Figyelt kérdés
2013. júl. 25. 09:16
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
A korodtol fugg. Ha pl 15 eves vagy, akkor 3 ev mulva.
2013. júl. 25. 09:21
 2/10 anonim ***** válasza:
33%

# 1

2 év múlva.☺

2013. júl. 25. 09:37
 3/10 anonim ***** válasza:
54%
2013. júl. 25. 09:37
 4/10 Főzős Laci ***** válasza:
38%

A cinikus válaszok után írok egy normális hangvételű választ.

Tehát 1 korsó sör,2 deciliter bor: 3+1 óra a várakozási idő,de függ,hogy ettél-e rendesen,és hány kiló vagy? Mivel egy 90 kilós férfi előbb feldolgozza az alkoholt,mint egy 50 kilós nő.A nők alkoholbontó enzimjeik mennyisége csak 66%-a férfiakénak.

De a jó tanácsom:ha ittál,aznap ne vezess!!!

Mivel,ha a rendőr úgy gondolja,hogy vérvizsgálatot rendel el,akkor bizony kiderül,hogy ittál.

Szigorúak a szabályok,de ez így helyes.

Ha ivott az ember,pihenje ki magát!

2013. júl. 25. 22:48
 5/10 anonim válasza:
46%
1 1/2 óra múlva nyugodtan lehet vezetni 1 sör után. Azonban 2 ital után 3 óra, 3 ital után 4 1/2 óra ....stb, kell elteljen, azaz minden pohar/korsó ital alkoholtartalma kb másfél óra alatt "tűnik el" a vérből!
2013. júl. 28. 21:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Sok mindentől függ... pl nem mindegy, hogy férfi vagy nő vagy. Hány kiló vagy, milyen gyakran szoktál inni, üres gyomorra vagy evés után ittad? De amúgy 1 sör 3-4 óra. Sajnos ha már egyáltalán nem érzed, sőt már el is felejtetted, hogy ittál még akkor is kimutatja a szonda. Nekem is volt ilyen, hogy ittam egy sört, majd 2 óra múlva kocsiba ültem mert el is felejtettem, hogy ittam. De nem kaptak el :)
2013. júl. 29. 08:07
 7/10 anonim ***** válasza:
19%

Kíváncsi vagyok, hogy az itt megszólalt nagytudásúak közül, a rendőr kérdésére - miszerint fogyasztott-e alkoholt az elmúlt 12 órában - ki merné azt válaszolni, hogy 4 órája ivott?!

Nyomjátok a sok fasságot a fiatalok arcába... 3-4 óra, 50 kilós nő, 90 kilós pasi...

Tudomásul kell venni, hogy kvrvára nem a biokémiára alapszik a törvény.

Nem ülhetsz ittasan a volán mögé, kész!

Ne keress kibúvót, megoldást, ne magyarázd meg az úristent is!

Ne igyál, ha vezetni akarsz... ennyi!

Mert aztán - mint a barátom is megtapasztalta - jön az odasüss, ha elcsapsz valakit.

2013. júl. 31. 08:29
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha valakinek ez a kérdés gyakrabban gondot okoz, 7-10000.-Ft-ért beszerezhet egy elektronikus kütyüt, ami nagy pontossággal kimutatja az aktuális véralkohol szintet.

Ha már nullán vagy, várj még kb fél órát a biztonság kedvéért, és ha jól vagy, elindulhatsz.

2013. júl. 31. 09:08
 9/10 A kérdező kommentje:

A rendőr nem fogja tudni, hogy 12 órán belül vagy kívül ittam-e. Nyilván a mért véralkohol szint a mérvadó.

Mennyi is a megengedett, 0,000001? :)

2013. aug. 1. 13:50
 10/10 anonim ***** válasza:
A megengedett érték 0.000 ezrelék. Csupán a büntetés nagysága miatt lehet fontos,hogy mennyivel kapnak el.Mostantól a jogsi már 0.002-nél is ugrik. Azért érdemes tartani a kocsiban egy jobb minőségű alkohol tesztert.
2013. aug. 2. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!