Jogos volt e a bírság?
Figyelt kérdés
Győrben az egyik bekötő Úton parkoltunk apukám vezetett. Azért lényeges tényező ez, mert szemüveges és nehezen lát már, de mindentől függetlenül nem vettük észre se én se apukám a megállni tilos táblát, amit 2 m magas bokor takart el! 5 perc erejéig akartunk amúgy megállni, egy üzlethelyiségben érdeklődni szerettünk volna csak. kb. 3 perc alattt azt vettük észre, hogy egy autómentő már a magasba emelte a kocsinkat. Mire kisiettünk. már mindegy volt nekik bármilyen magyarázkodás, (nem látható tábla, csak 5 percre akartunk megállni, idős az apukám stb.) a kiszállási díjat 8500 Ft-ot elszámoltattak velünk. Én úgy érzem a nem jól látható tábla miatt, hogy ez nem volt jogos. Akik egyetértenek velem, kérem őket, hogy írják meg hol érdemes ilyenkor reklamálni. Közlekedésfelügyeletnél? És ha reklamálok, van e értelme?2013. júl. 22. 12:55
1/6 anonim válasza:
Nehezen lát már és ő vezetett????
2/6 anonim válasza:
A közút kezelőjénél kell jelezni, hogy benőtte a gaz a táblát. A településen átvezető főutak esetében ez az Magyar Közút Kht., egyéb utaknál a település polgármesteri hivatalának útkezelő szerve, ami ha jól sejtem a Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. lesz.
3/6 anonim válasza:
Ki kell kérni a tábláról készült fotót, s kifogást emelni.
De a nem lát jól a papád, s a tábla nem látható, két külön dolog. Ha nem lát, akkor semmiképpen ne vezessen, illetve csak akkor, ha van alkalmas szemüvege.
4/6 anonim válasza:
Az, hogy apád nem jól lát inkább negatví tényező, nem kéne mondogatni, mert akkor még a végén elintézik, hogy elvegyék a jogsiját. Ilyen esetben nincs értelme fellebbezni, a tábla ott volt, az, hogy a fa eltakarta egy szerencsétlen véletlen. Kell szólni az illetékes szervnél (előttem szólók leírták hol), hogy gallyazzanak.
5/6 anonim válasza:
Tök jó dolog h apukád nehezen lát már, legközelebb majd egy kisgyereket fog elkaszálni a zebrán, vagy elsőbbségadás táblát nem fog észrevenni és kimegy egy 80-al haladó 30 tonnás kamion elé.
6/6 anonim válasza:
Minél előbb menj ki az említett helyre és fényképezd le minden szögből és távolságból azt a táblát és a körülményeket (csinálj pár száz képet), és csatold a panaszodhoz, mert ilyen esetekben kitelik tőlük, hogy gyorsan megtisztítják, hogy a panasz benyújtása érvénytelen legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!