Szerinted nem lenne jobb ha csak x idő után vezethetne valaki nagy teljesítményű autót?
Szemtanúja voltam amint egy Chevrolet Camaro hátulról belekoccant az előtte haladó autóba.Megálltam én is,hogy segíthetek e, vagy szükség van e rám, az autóban pedig egy nagyon fiatal srác ült a volánnál, akibe belekoccant az meg is kérdezte,hogy van e jogosítványa, aztán megmutatta és éppen,hogy 18 éves volt.
Végül abban egyeztek meg,hogy a rendőrség nélkül elintézik a dolgot, így én tovább is álltam.
Ennek a koccanásnak annyi köze van a nagy teljesítményű autóhoz,hogy én pl nem mertem volna előzni mert nem volt elég biztonságos, jött egy autó, még messze volt, de nem elég messze ahhoz,hogy biztonságosan befejezze az előzést.Azaz ha ő ül az én autómban akkor nem próbál meg előzni mert tudja,hogy az autója nem fog eléggé begyorsulni, és sikertelen lesz az előzés.
Az meg csak a rutintalanság,hogy belement hátulról az előtte haladóba, ugyanis túl nagy gázt adott és nagyon meglódult az autója, amire gondolom nem számított.
Ha viszont nem koccan bele az előtte haladóba akkor akár lehetett volna egy frontális ütközés ,vagy bevág az előtte haladó autó elé és úgy okoz komolyabb balesetet.
Tehát röviden: ha kisebb autója van nem próbál meg ilyen körülmények mellett előzni és nem okoz balesetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!