Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Körforgalomba lehet menni egy...

Tamas2510 kérdése:

Körforgalomba lehet menni egy kört?

Figyelt kérdés
Ha behajtok egy körforgalomba kihajthatok ugyanazon az uton persze a kihajto ágon? valaki szerint ez megfordulás és tilos.
2013. júl. 4. 15:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Külföldön olyan is előfordul, hogy az úton, amin mész van egy utca balra, de ott valamilyen okból nem szabad balra fordulni. Nem messze egy körforgalom következik, s ott megfordulva, akkor már másik irányból jövet jobbra be lehet fordulni a kívánt utcába. És erre a lehetőségre egy külön tábla hívja fel a figyelmünket a körforgalom előtt.

Olyat is láttam, hogy a körforgót az első kijáraton hagynád el kamionnal, de mivel kis sugarú a körforgó, nem fér el a szerelvény. Ezért a tábla azt ajánlja, hogy menj egy teljes kört - ez így még picivel több is mint teljes kör - és úgy hagyd el az első kijárón a körforgót, mivel így már más íven fut a pótkocsi.

2013. júl. 4. 17:24
 12/17 intrepid ***** válasza:
66%
Gépkocsijogsinál, oktatómnak, én mondtam el a kölönbséget a a zöld lámpánál, hogy mi a telizöld, és mi a balramutató zöld nyíl közötti különbség. Most vagy vizsgáztatott, hogy tudom-e, vagy tényleg nem tudta.
2013. júl. 4. 17:30
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha van egy főút amiről balra nyílik egy földút de továbbmenve a fűúton van egy körforgalom akkor szintén nem szerencsés a főúton balra kanyarodni (a szembeforgalom miatt) hanem továbbmenve a körforgalomban megfordulni és akkor már jobbra kanyarodva balesetveszély nélkül lehet menni a földútra. Általában ilyen helyeken záróvonal is tiltja a balra fordulást a főútról.
2013. júl. 4. 17:30
 14/17 anonim ***** válasza:
71%

"Én már láttam körforgalomban női vezetőt tolatni"

Én meg egy pasit. Ha-ha-ha!

1 kört? Bármennyit. Nekem annó úgy tanították (bár gondolom ahány ember annyi féle megoldás), hogy inkább menj akár 5 kört is, ha nem vagy biztos magadban, mint hogy rossz helyen menj ki.

Egyébként én már voltam így.

Németbe vittem egy fuvart, és nagyon nem tudtam merre kell menni. A GPS meg nagyokat hallgatott.

Néztem a kijáratokat, melyik lehet a leg megfelelőbb, továbbá arra is figyeltem, hogy ne autópálya felé induljak.

Majd a GPS is végre elkezdett valamit motyogni.

És minden vicc nélkül, ha nem mentem vagy 10 kört akkor egyet sem!

2013. júl. 4. 18:12
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

"Most vagy vizsgáztatott, hogy tudom-e, vagy tényleg nem tudta"

Ha a szomszédom volt biztos nem tudta.

Ő tényleg olyan, hogy oktatja, de nem tudja.

2013. júl. 4. 18:14
 16/17 anonim ***** válasza:

Persze vannak olyan körforgalmú csomópontok, ahol egyszerűen nem tudsz köröket leírni, mint ez az algyői az M43 és a 47-es út kereszteződésében!

Megfordulni itt is meg lehet - csak babapiskóta formában - de a trükkös kialakítás miatt a kör végén "kidob"!

[link]

2013. júl. 4. 20:16
 17/17 anonim ***** válasza:
Én már mentem többet is! :D
2013. júl. 5. 00:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!