Körforgalomba lehet menni egy kört?
Külföldön olyan is előfordul, hogy az úton, amin mész van egy utca balra, de ott valamilyen okból nem szabad balra fordulni. Nem messze egy körforgalom következik, s ott megfordulva, akkor már másik irányból jövet jobbra be lehet fordulni a kívánt utcába. És erre a lehetőségre egy külön tábla hívja fel a figyelmünket a körforgalom előtt.
Olyat is láttam, hogy a körforgót az első kijáraton hagynád el kamionnal, de mivel kis sugarú a körforgó, nem fér el a szerelvény. Ezért a tábla azt ajánlja, hogy menj egy teljes kört - ez így még picivel több is mint teljes kör - és úgy hagyd el az első kijárón a körforgót, mivel így már más íven fut a pótkocsi.
"Én már láttam körforgalomban női vezetőt tolatni"
Én meg egy pasit. Ha-ha-ha!
1 kört? Bármennyit. Nekem annó úgy tanították (bár gondolom ahány ember annyi féle megoldás), hogy inkább menj akár 5 kört is, ha nem vagy biztos magadban, mint hogy rossz helyen menj ki.
Egyébként én már voltam így.
Németbe vittem egy fuvart, és nagyon nem tudtam merre kell menni. A GPS meg nagyokat hallgatott.
Néztem a kijáratokat, melyik lehet a leg megfelelőbb, továbbá arra is figyeltem, hogy ne autópálya felé induljak.
Majd a GPS is végre elkezdett valamit motyogni.
És minden vicc nélkül, ha nem mentem vagy 10 kört akkor egyet sem!
"Most vagy vizsgáztatott, hogy tudom-e, vagy tényleg nem tudta"
Ha a szomszédom volt biztos nem tudta.
Ő tényleg olyan, hogy oktatja, de nem tudja.
Persze vannak olyan körforgalmú csomópontok, ahol egyszerűen nem tudsz köröket leírni, mint ez az algyői az M43 és a 47-es út kereszteződésében!
Megfordulni itt is meg lehet - csak babapiskóta formában - de a trükkös kialakítás miatt a kör végén "kidob"!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!