Magyarországon miért van annyi kátyú az útakon? Ausztriában miért nincs?
Úgy látom nem értettetek meg.
A kifogásokat soroltam fel, hogy mi mindenre lehet hivatkozni, miért kátyúsodik, miért nincsenek szintben a csatornafedelek, stb.
Ha az előírt anyaggal, előírt technológiával kátyúznának, nem ez lenne az eredmény.
"Fizessenek a külföldiek az autópálya használatért Mo-on, ne pedig az akinek az adójából épült."
Miért pont a külföldiek? Logikusabb, hogy aki használja. Én nem használok autópályát, nem olyan helyen lakom/dolgozom. Akkor miért kerüljön pont annyiba valaki másnak, aki meg napi 50 km-eket hajt rajta?
Azért írtam hogy a magyarnak ne keljen fizetnie mert az ő pénzéből épült fel.
Ez olyan mint hogy te veszel egy fűnyírót, és fizess érte ha használni is akarod. A magyar egyszer már fizetett ezért az autópályáért, és minden hónapban fizet érte mikor levonják tőle az adót.
Na de ha azt a fűnyírót nem magadnak veszed, hanem az általad befizetett adóból vásárolja a helyi önkormányzat, hogy aztán bárki elvihesse használni 20 Ft/nap díjért?
Így sokkal reálisabb a hasonlat.
Sokszor beigazolódott, hogy az olcsó a drága és a drága az olcsó. Azért kátyúsak az útjaink, mert nem csinálják meg egyszer, de akkor rendesen. Van elég problémánk, miért az utak lennének kivételek? Bár azt is el kell mondanom, az autópályáinak minősége nem marad el a nyugatitól.
Mindig a német pályát hozzák etalonnak, de rengeteg vacak szakasz van ott is. Vagy a cseheknél, az ember fogából a tömés kirázódik a Prága Brno pályán.
Svédországban vezetek a legtöbbet, ott bár kemény a tél, valahogy nem fagynak szét az utak, és 60 tonnás kamionok járnak.
Évekig lejártam kamionnal Görögországba, nyáron rekkenő a hőség, 45 fok sem ritkaság, de mégsem olvad szét az aszfalt.
Mert ha egyszer megcsinálnák normálisan az utat, nem tudnák felvenni évente a pénzt a kátyúzásra a "független" cégek.
Mint a parlagfű....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!