Azért nem jár büntetés, mert engem fékezésre kényszerítenek? Akkor se mehetek bele a másikba, ha nincs joga elém jönni?
Volt mikor mentem és át akartak jönni a sávomba, én meg mentem, rendesen, mert siettem, nem tötyörésztem, és előttem is mentek, és a mellettem lévő sávból átindexeltek, én nem jeleztem, hogy mehet, elengedem, de fogta magát, és jött át a sávomba centiről-centire.
Ha nem fékezek, a kocsi eleje a hátulját-oldalát végig darálja.
Kicsit felháborodva érintett, hogy megyek 70nel, és fékezzek vissza 50 re csak mert be vágnak elém.
Ilyenkor mi van? Most fékezzek mindig le?
Tudom, hogy e kell kerülni mindig a balesetet, de ezt tudván csinálnak ilyeneket?
Tudják, hogy nyugodtan bejöhetnek elém, nem leszek olyan hülye, hogy neki megyek?
hát meg még egy van ,amit illik megtanulni : mindig az erősebb kutya ba-ik,
-ha te a külső sávban mész mocival,és melletted a belsőben egy teherautó elindul jobbra a te sávodba,akkor jobb ,ha nem keménykedsz,mert még föltol a járdára,
Ha hirtelen fékezésre vagy irányváltoztatásra kényszerítenek az nem megengedett. De ha úgy kanyarodnak eléd, váltanak sávot, hogy lassítanod vagy finoman fékezned kell az viszont nem szabálytalan. Ha az lenne, pl. kamionnal bizonyos esetekben soha nem lehetne kifordulni egy útra. De ezzel sokszor vissza is élnek egyesek.
Mindig meg kell próbálni kitalálni a másik szándékát, még a szabálytalanokét is. Sokszor előre látható, mire készül az illető. Ekkor kissé határozottabb viselkedéssel, másik sávba áthúzódással elejét lehet venni az ilyen eseteknek.
Viszont valamennyire rámenősnek is kell lenni, máskülönben előfordulhat, hogy az életben nem engednek be. Itthon nem olyan vészes a helyzet, de pl. Dél - Európában, a Balkánon, Oroszországban aztán indexelhet az irányt változtatni szándékozó, ott öregszik meg mire beengedik. Egyszerűen rá kell húzni a másikra, mert máshogy nem megy.
Párhuzamos közlekedésen megyek a belsőben 70 es táblánál annyival. És jobbról elkezdenek bejönni elém...
Milyen féktáv? Előttem senki, nem hogy féktávot kellene tartanom!
Szerintem hagyd, hogy beléd menjen, hívjátok ki a rendőrt ( Ő majd eldönti, ki a hibás), Írjatok betétlapot, és már el is ment a fél napod vele.
Pedig annyira siettél...
Ja, és járj jó sokáig törött autóval, pedig csak egy kicsit kellett volna fékezni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!