Autósok, ti ismeritek a vércsoportotokat?
Figyelt kérdés
Több mint 35 éve van jogsim, hellyel-közzel egyfolytában vezetek is. Legalább 50x elhatároztam, hogy megnézetem a vércsoportomat, és berakom egy cédulára írva a jogsimba, de eddig még nem került rá sor. Felelőtlenség szerintetek, vagy csak optimizmus?2013. jún. 5. 11:23
2/10 anonim 

válasza:

B, Rh +
Bele is írtam a kék tartóba, amiben a jogsim van.
Ennek ellenére szerintem balesetnél úgyis megnézik, mielőtt vért adnának, pár másodperc alatt megcsinálnak egy ilyen tesztet.
3/10 anonim 

válasza:

tudom a vércsoportom, de nincs benn a jogsiba, az a kék tartója sincs meg, mert nem fér el normálisan a tárcámban, csak a plasztik kártya, arra meg nem írom rá.
4/10 anonim 

válasza:

Egy akármilyen irkafirka cetli alapján nem fog dönteni a mentős - ha rossz csoportot adna, azzal nem kicsi gondot okoz ugye. Ezt a felelősséget nem fogja bevállalni, előkap egy gyorstesztet a készletből és megállapítja azzal.
5/10 anonim 

válasza:

Bár vért ugye nem annyira szokás ott helyben bekötni, vagy ha annyira nagyon sürgős pótolni, akkor mehet a nullás.
6/10 anonim 

válasza:

Én csak utas vagyok. Ismerem az egész család vércsoportját.(jó a legkisebb fiunkét még nem,2hós). Ha gond van,akkor nem az alapján döntenek.Férjemnek volt légmelle és mellé vér a tüdejében(3l). Amikor műteni kellett/szombaton sos jelleggel,negyed órán belül,mert különben nem lenne itt../ akkor kérdezték tőle de még igy is megcsinálták sicher ist sicher alapon. Terhesség alatt is vagy 4szer csinálnak vcs vizsgálatot,mondjuk ez főleg a neg embereknél van hogy nehogy ellenanyag termelődjön..
7/10 anonim 

válasza:

Nem az alapján fognak döntetni. Vagy megcsinálnak egy gyors tesztet, vagy ha tényleg baromi sürgős akkor egyből kapod a 0-ás vért.
10/10 anonim 

válasza:

hasonló cipőben járok, és mint véradó tudom is... de ha balesetem lenne, úgyis megnézik, nem a féleszű, halni készülő beteget kérdezgetik..
úgyhogy nem tettem a jogsiba.
ma már a cím,feleség/férj/értesítendő neve/telefonszáma fontosabb, ez úgy is benne van a mobilodban...azt viszont a helyszínelő azonnal megnézi..(vagy nem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!