Meddig tart a veszélyt jelző tábla hatálya?
A következő útkereszteződésig? És az mindegy melyik oldalon van a kereszteződés?
És a "gyermekek" táblánál lakott területen kívül is le kell lassítani 30-ra?
A kovetkezo keresztezodesig, vagy a kiegeszito tablan elhelyezett tavolsagig.
A masik kerdesed, En nem tudom elkepzelni hogy kiteszik, de ha igen, akkor biztos hogy le kell lassitanod, durva is lenne kilencvennel athajtani a gyermekek tabla altal vedett teruleten....
Szóval megint itt egy nem túl egyértelmű KRESZ módosítás.
A tábla hatálya a kiegészítő táblán jelölt távolságig, vagy a következő kereszteződésig tart, legyen az bármelyik oldali becsatlakozó út, vagy teljes kereszteződés.
Viszont a legutóbbi KRESZ módosítás (2013 VII 1-től) ezt írja:
Sebesség
26. §
(6)201 A 16. § (1) bekezdés q) pontjában meghatározott jelzőtábla (84. ábra) alatt elhelyezett kiegészítő jelzőtáblán megjelölt távolságon belül - ha a közúti jelzésekből más nem következik - legfeljebb 30 km/óra sebességgel szabad közlekedni.
16. § (1)
q) „Gyermekek” (84. ábra); a tábla azt jelzi, hogy a gyermekeknek az úttestre lépésével fokozottan számolni kell;
Én ebből arra következtetek, hogy akkor most majd jól kiteszik mindenhová a kiegészítő táblákat! (Ja, majd felébredek) Ha meg nem, akkor bizony 30-cal kell menni a következő kereszteződésig, vagy feloldó tábláig.
Értelmezhetem így is, úgy is, ez benne a jó! Majd rájövünk, ha küldik a csekket...
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!