Kreszmódosítás,2013 május 1-től. Hogy is van ez?
A fenti linkből vettem ki egy részletet. Valaki segítsen már egyszerűbre fordítani.
"3. § Az R. 26. §-a a következő (6) bekezdéssel egészül ki:
„(6) A 16. § (1) bekezdés q) pontjában meghatározott jelzőtábla (84. ábra) alatt elhelyezett kiegészítő jelzőtáblán megjelölt távolságon belül – ha a közúti jelzésekből más nem következik – legfeljebb 30 km/óra sebességgel szabad közlekedni.”"
Gondolom erről a tábláról van szó:
Az lenne a kérdésem hogy csak akkor kell maximum 30 km/h-át tartani ha kiegészítőtábla van alatta, vagy anélkül is, és akkor a következő kereszteződés oldja fel a sebességkorlátozást?
Ez így van. Ha van kiegészítő tábla, csak akkor kell 30 km/h-ra csökkenteni a sebességet és csak a kiegészítő táblán lévő távolságon belül!!!
De van még más módosítás is. Ezután ha az iskolabusz megáll - akár buszöbölben is - nem szabad elhaladni mellette!!!! KI FOG MEGÁLLNI?????? FŐLEG A MAI FORGALOMBAN
Ezt a buszost senki nem fogja betartani
.. És hülyeség is. Nem az úttest felöli oldalra szállnak le a gyerekek... tessék nekik is megtanulni a szabályokat. Tudom, hogy ők még gyerekek, de szerintem az bőven elég lett volna, ha mondjuk 20ra vagy 10re leviszik ilyen esetben a sebességhatárt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!