Melyik gyerekülés jó újszülött kortól?
Nemsokára születik meg első gyermekünk, és venni kellene autósülést. Ilyet szerettem volna: [link] amihez azt írják, hogy 0-tól, tehát újszülött kortól használható. Az üzletben viszont azt mondta az eladó, hogy mindenképpen vegyek bébihordozót (valami ilyesmit: [link] mert a másikat csak akkortól használhatom, amikor már tud ülni a baba. Most akkor az mégsem újszülött kortól van?
Mert az autóba kell csak az ülés, nem akarom a hordozóval együtt vinni a gyereket, mindig ki fogom venni az ülésből, ezért szerettem volna kikerülni a bébihordozót. Azt amúgy is csak kb 9 hós koráig használhatja.
Nektek mik a tapasztalataitok?
Nem márkára, hanem típusra kérdezem!
1-2 hónapos kisbabáknál a lényeg hogy félig-meddig fekvő helyzetben kell hordani a babát, és én ajánlanám a bébihordozót az első évben, mivel azzal együtt ki tudod venni a babát a kocsiból akkor is amikor a baba elalszik a kocsiban, ami elég gyakran elő is fog fordulni. Lényeges hogy a babát menetiránynak háttal kösd be, mert ha nekimész valaminek (ne tedd), akkor a baba nyakizma még nem annyira fejlett hogy sérülés nélkül megússza az ütközést. Amennyiben az anyósülésnél ki lehet kapcsolni a légzsákot akkor előre kell bekötni a hordozót, máskülönben marad a hátsó ülés. Eddig mi is babahordozóban vittük mindenhová, és most cseréltük le nagyobb gyerekülésre, mert már szépen ül a kicsi.
ui.: ha sporolni szeretnél akkor ne vegyél új babahordozót, mert lehet kapni használtan szinte újakat féláron, mivel sokan megveszik az újat, és 1 év múlva meg hirdetik, de ezek nagyon jó állapotban vannak még, mivel egy csecsemő nem fogja ennyi idő alatt lelakni.☺
# 4
2-es vagyok
Kiszaladtam a kocsihoz, megnéztem a gyerekülésen gyárilag felragasztott matricákat, és jól tudtam hogy a gyerekülést is be lehet kötni menetiránynak háttal. Ettől függetlenül én is erősen a babahordozót tudom ajánlani, nekünk is az volt az első évben, és ha újra döntenem kellene akkor megint az lenne amíg pici a baba. Gyerekülésből mindig ki kell venni, még akkor is ha csak a nagyáruházba szaladtok be, és ha a kocsiban elaludt a pici (ami a babáknál a nappal jelentős részét is kiteszi), akkor babahordozóval be tudsz vele menni akárhová úgy hogy nem kell felkelteni a picit.
szerintem is kell a babahordozó.
A naniat is be lehet kötni háttal, 10kgig használható úgy, de újszülött számára túl nagy és nem megfelelően döntött.
De egy fél évesnek pl már jó lehet.
Elméletileg minden gyerekülés jó újszülött kortól, ha 0 kg-tól ajánlott.
A lényeg nem az, hogy mennyire döntött a gyerekülés támlája, hanem az, hogy be lehessen kötni menetiránynak háttal, mert amíg nem elég erősek a nyakizmai, addig nagyon veszélyes menetiránnyal megegyezően utaznia, mert egy nagyobb fékezéstől is előrebukhat a feje, és súlyosabb sérülés is lehet belőle.
Az általad linkeltről azt kéne tudni, hogy beköthető-e menetiránynak háttal. Ha igen, akkor jó a pici babának is. (Bár én nem ajánlanám, mert 0-25 kg-ig használható, ami elég nagy súlyhatár, és hiába vannak benne szűkítők, azért furcsa, hogy ugyanaz az ülés jó egy újszülöttnek és egy 5 éves gyereknek. Ha ülést szeretnél, akkor inkább 0-18-ast szerintem.)
A hordozónak annyi előnye van, hogy a babával együtt ki tudod venni. Abban igazad van, hogy nem jó, ha sokat van benne, de előfordulhat, hogy csak fél percre akarsz beszaladni valahová, a baba pedig alszik, és akkor nem kell felébreszteni. Bár nálunk ez ritkán fordult elő, ha megállt a kocsi rögtön felébredt, úgyhogy én mindig kivettem a hordozóból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!