Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Melyik gyerekülés jó újszülött...

Melyik gyerekülés jó újszülött kortól?

Figyelt kérdés

Nemsokára születik meg első gyermekünk, és venni kellene autósülést. Ilyet szerettem volna: [link] amihez azt írják, hogy 0-tól, tehát újszülött kortól használható. Az üzletben viszont azt mondta az eladó, hogy mindenképpen vegyek bébihordozót (valami ilyesmit: [link] mert a másikat csak akkortól használhatom, amikor már tud ülni a baba. Most akkor az mégsem újszülött kortól van?

Mert az autóba kell csak az ülés, nem akarom a hordozóval együtt vinni a gyereket, mindig ki fogom venni az ülésből, ezért szerettem volna kikerülni a bébihordozót. Azt amúgy is csak kb 9 hós koráig használhatja.

Nektek mik a tapasztalataitok?

Nem márkára, hanem típusra kérdezem!

2013. ápr. 18. 09:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Egy ùjszülött baba csak fekve hordozható, hiszen ülni nem tud. Mindenképp olyan babahordozót nézz.
2013. ápr. 18. 09:49
 2/9 anonim ***** válasza:

1-2 hónapos kisbabáknál a lényeg hogy félig-meddig fekvő helyzetben kell hordani a babát, és én ajánlanám a bébihordozót az első évben, mivel azzal együtt ki tudod venni a babát a kocsiból akkor is amikor a baba elalszik a kocsiban, ami elég gyakran elő is fog fordulni. Lényeges hogy a babát menetiránynak háttal kösd be, mert ha nekimész valaminek (ne tedd), akkor a baba nyakizma még nem annyira fejlett hogy sérülés nélkül megússza az ütközést. Amennyiben az anyósülésnél ki lehet kapcsolni a légzsákot akkor előre kell bekötni a hordozót, máskülönben marad a hátsó ülés. Eddig mi is babahordozóban vittük mindenhová, és most cseréltük le nagyobb gyerekülésre, mert már szépen ül a kicsi.

ui.: ha sporolni szeretnél akkor ne vegyél új babahordozót, mert lehet kapni használtan szinte újakat féláron, mivel sokan megveszik az újat, és 1 év múlva meg hirdetik, de ezek nagyon jó állapotban vannak még, mivel egy csecsemő nem fogja ennyi idő alatt lelakni.☺

2013. ápr. 18. 09:55
 3/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, de akkor miért írják az autósüléshez, hogy 0-25 kg-ig, ha az újszülöttet nem tehetem bele? És a babahordozóban nem szeretném benne hagyni a gyereket, mert abban olyan "görbe háttal" fekszik.
2013. ápr. 18. 10:01
 4/9 anonim ***** válasza:
43%
Nyugodtan benne hagyhatod babahordozóban, nem lesz semmi baja, ha pár órát olyan testhelyzetben tölt. Az is fontos, hogy amíg nem tartja a fejét meg a hátát rendesen, addig menetiránnyal háttal legyen bekötve, ezt nem tudod megtenni gyereküléssel, csak babahordozóval.
2013. ápr. 19. 10:02
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

# 4

2-es vagyok

Kiszaladtam a kocsihoz, megnéztem a gyerekülésen gyárilag felragasztott matricákat, és jól tudtam hogy a gyerekülést is be lehet kötni menetiránynak háttal. Ettől függetlenül én is erősen a babahordozót tudom ajánlani, nekünk is az volt az első évben, és ha újra döntenem kellene akkor megint az lenne amíg pici a baba. Gyerekülésből mindig ki kell venni, még akkor is ha csak a nagyáruházba szaladtok be, és ha a kocsiban elaludt a pici (ami a babáknál a nappal jelentős részét is kiteszi), akkor babahordozóval be tudsz vele menni akárhová úgy hogy nem kell felkelteni a picit.

2013. ápr. 19. 10:09
 6/9 anonim ***** válasza:

szerintem is kell a babahordozó.

A naniat is be lehet kötni háttal, 10kgig használható úgy, de újszülött számára túl nagy és nem megfelelően döntött.

De egy fél évesnek pl már jó lehet.

2013. ápr. 19. 22:26
 7/9 anonim ***** válasza:
Még annyit hozzátennék hogy egy használt babahordozó pénzben nem is tétel, mert ha jól emlékszem a párom 2000 ft körül vette a piacon. Nem volt kiszakadva, leszedtük a huzatát, kimostuk, és már használható is volt.
2013. ápr. 20. 06:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja, és mi a babahordozót másra is használjuk. Most 13 hónapos a gyerek, de még mindig abban etetjük. A babahordozó fogóját teljesen hátrahajtjuk, ott rögzítjük (valahogy így [link] akkor nem tud billegni, és ebben szoktuk etetni a picit.
2013. ápr. 20. 07:10
 9/9 anonim válasza:

Elméletileg minden gyerekülés jó újszülött kortól, ha 0 kg-tól ajánlott.

A lényeg nem az, hogy mennyire döntött a gyerekülés támlája, hanem az, hogy be lehessen kötni menetiránynak háttal, mert amíg nem elég erősek a nyakizmai, addig nagyon veszélyes menetiránnyal megegyezően utaznia, mert egy nagyobb fékezéstől is előrebukhat a feje, és súlyosabb sérülés is lehet belőle.

Az általad linkeltről azt kéne tudni, hogy beköthető-e menetiránynak háttal. Ha igen, akkor jó a pici babának is. (Bár én nem ajánlanám, mert 0-25 kg-ig használható, ami elég nagy súlyhatár, és hiába vannak benne szűkítők, azért furcsa, hogy ugyanaz az ülés jó egy újszülöttnek és egy 5 éves gyereknek. Ha ülést szeretnél, akkor inkább 0-18-ast szerintem.)

A hordozónak annyi előnye van, hogy a babával együtt ki tudod venni. Abban igazad van, hogy nem jó, ha sokat van benne, de előfordulhat, hogy csak fél percre akarsz beszaladni valahová, a baba pedig alszik, és akkor nem kell felébreszteni. Bár nálunk ez ritkán fordult elő, ha megállt a kocsi rögtön felébredt, úgyhogy én mindig kivettem a hordozóból.

2013. ápr. 23. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!