Bevállaljam hátsó fék nélkül?
Figyelt kérdés
12km-ert kellene furikáznom a városba.Teljesen bringaúton,DE a hátsó fékem nem működik,csak az első.Az pedig dobfék.Ls én szeretem ha jól tudok fékezni.Tudom,hogy nagyon szabálytalan de 40-nel szoktam tolni a gépet és van,hogy nagy fékezéseket kell bevállalni.25-30-cal nem tok menni,mert lassúnak unalmasnak érzem,akkor inkább bliccelek.Az első fék k.rva jól fog.Mi legyen?2009. szept. 19. 10:51
1/10 anonim válasza:
alapvetően a hátsó az csak segédfék, az első a nagyobb hangsúlyú. de ettől függetlenül nem ajánlatos úgy közlekedni hogy nem használható.
2/10 anonim válasza:
Szerintem mehetsz, nekem se nagyon fog a hátsó fékem mégis szoktam menni vele. Maximum tényleg ne menj vele gyorsan, és ha nagyon muszáj akkor használd a parasztféket (tedd le a lábad :D ) az első helyett nehogy hanyatt ess.
3/10 A kérdező kommentje:
A lábam épp hogy leér...
Haverom törte már szarrá a lábát mert elszakadt a fékbowden
2009. szept. 19. 10:57
4/10 A kérdező kommentje:
Persze az lejtőröl lefelé volt és nagyon durva.
2009. szept. 19. 10:58
5/10 anonim válasza:
A KRESZ szerint nem közlekedhetsz hátsó fék nélkül. De tegyük ezt most félre, nem ez volt a kérdés. Ha tudod használni a motorféket (tegyük fel, hogy hátsókerékhajtású a motort :-), akkor az majdnem tökéletesen tudja pótolni a hátsó fékedet.
6/10 A kérdező kommentje:
Ja,bocsánat bicikliről beszélünk.
2009. szept. 19. 11:03
7/10 anonim válasza:
2. válaszoló vagyok. Akkor ideiglenesen állítsad az ülést annyira alacsonyra amennyire lehet, és akkor tuti a lábfék :D
8/10 anonim válasza:
Ha jó az első féked persze hogy bevállalhatod. Ha nem állat módjára húzod be az első féket akkor nem állsz fejre. Időben kezdj el lassítani, szépen lassan húzd az első féket és akkor semmi probléma nem lesz, akármilyen gyorsan is mész.
9/10 A kérdező kommentje:
Ok
2009. szept. 19. 12:36
10/10 anonim válasza:
Dobfék elöl biciklin? Milyen szörnyszülött az? Azért hozd helyre mielőbb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!