Motoros bukósisak kiválasztása?
Első: NE internetről rendeld!
Én anno elgondolkoztam. Kihoznak egy mérettel kisebbet és nagyobbat is, mi baj lehet? Végül inkább elmentem én, és mennyire örültem neki! Hót gagyi volt a legtöbb!
Dönts el, milyen típust szeretnél: én a zártat és a felnyitható állút ajánlanám, a nyitottat semmiképp. Inkább kicsit izzadok, mint hogy leszakadjon az állam.
Menj oda a boltba, próbáld fel, kérd nyugodtan az eladó segítségét! Ha most nincs rá sok pénzed, akkor a felnyitható állút is felejtsd el szerintem. Én azokból amiket felpróbáltam, mind gagyi volt. Kézzel össze tudtam nyomni az állkapcsomnál. Na most akkor képzeld el, mi lenne egy esésnél egy ilyennel. Felnyithatóból csak drágán láttam jót.
Zártból könnyebb találni olcsón jót, ez egyszerű fizika: könnyebb merevre csinálni egy zárt rendszert.(Hogy példát hozzak: nézd meg a kabriókat: mind szanaszét van merevítve, hogy ne csavarodjon a váz.)
Nem tudom, mennyit szánsz rá, én nem akartam noname-et venni, utánanéztem fórumokon, kerestem véleményeket. Ott írta egy hapi, hogy sokan fikázzák a Zeus márkát, mert (viszonylag)olcsó, neki mentette már meg az életét 80-nál.
Ez nekem elég referencia. Elmentem, felpróbáltam egy ilyen sisakot, hát egyből éreztem, hogy "NA VÉGRE!!". Egyben volt az egész, masszív volt. 10.000-ért vettem, mert kiárusítás volt, amúgy 20 volt az eredeti ára. Tele van szellőzőkkel, bár azok nagyobb tempóra vannak méretezve (értsd: városban elfogadnék jobb levegőzést).
Az idei telet is abban motoroztam végig, csak vettem alá egy olcsó pamut maszkot.
És akkor a felpróbálás: fontos, hogy ne tud a fejeden mozgatni, tartson rendesen! Viszont ne nyomjon kellemetlenül sehol. Egy kis használat után a fejedhez "idomul" belülről, tehát később pont jó lesz, de ha valahol elnyom már a próbánál, az nem lesz jobb később sem. Egy jobb helyen ebben is segít az eladó, hogy mi kell érezned. Én legelőször megrángattam, és megmutattam neki, hogy "nézd, ilyen, szerinted ez jó?" Mondta, hogy nem, túl nagy. Tehát ne izgulj, ők segítenek mindenben, csak ne a sarki teszkóba menj, hanem motorosboltba :)
Remélem sikerült valamiben segítenem!
Sok sikert, széles utat! :)
tudd*
Ui.: Reméljük soha nem lesz rá szükséged élesben! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!