Repülő személyzet viselkedése, milyen hangnemet használhatnak? Szerintetek jogos vagy túlkapás?
A történet a következő:
Németországból jöttünk haza hárman,repülővel. Az egyik haverom szó ami szó eléggé sokat ivott, és már beszálláskor kötözködött.
Miután elfoglaltuk a helyünket folytatta a hangoskodást, persze csitítgattuk de közben jókat is röhögtünk rajta.
Időközben jött egy stewardess aki megkért minket hogy "legyünk szívesek csendbe maradni mind a hárman, és kulturáltan viselkedni"
Amennyiben nem, úgy szól a járat kapitányának és akkor problémák lesznek. Mi tudomásul vettük, de az ittas haverunk nem nagyon. Beszólogatott a stewenak "jó a segged stb.." Néhány utasra is megjegyzést tett, de nem akart Ő annyira rosszat csak az ital beszélt belőle.
A gép végében ültünk, így nem is voltunk annyira szem előtt. Kb. 10 perc múlva láttuk hogy két stewe illetve egy kigyúrtabb tag jön hátra. Mint kiderült ő volt a járat kapitánya.
Már önmagában ez egy nevetséges szitu volt, így mi mosolyogtunk ezen. Megkérdezte mi a probléma, de az ittas haverunk magához hűen talán kicsit bunkó választ adott. A stewek elmondták hogy folyamatosan hangoskodunk,erőszakosan viselkedik a 3 fő közül az egyik. ( kicsit túlzott a csaj )
Ekkor a kapitány erélyes hangon felszólított minket hogy 2 percünk van hogy elhagyjuk a gépet, vagy ő dob ki minket, mint macskát szarni.
Ez azért durva nem de?
Persze rögtön nem hagytuk magunkat, illetve az ittas haverom sem. Nem akarok éjszakára ott ragadni a reptéren!! (mondtam)
Ekkor a kapitány megfogta kezét az ittas haverunknak és szépen kirántotta az ülésből.
A két kezét hátra húzta, ujjait benyomta és mint a rendőrök kivezette a gépből Ez eléggé fájdalmas volt a haveromnak!... Picit felháborító elbánás volt ez szerintem. Minket is felszólított hogy kövessük lábon a haverunkat, vagy hasonlóan "ki dob a gépből".
Hazaérve erősen gondolkodunk valamilyen feljelentésen, illetve panasztételen ugyanis kicsit durva és megszégyenítő viselkedés volt ez másik 170 ember előtt Velünk szemben.
Vagy szerintetek teljesen jogos?
Igen valóban, azt hiszem túl lőttünk a dolgokon. Legközelebb biztosan nem fogok ittas emberrel repülőn utazni.
Sajnos az esetről jegyzőkönyv is készült, amelyről ma kaptunk egy hatósági értesítést miszerint eljárás indult az ügyben.
"Légi-biztonság veszélyeztetése" valamint "Menetrend szerinti repülőjárat, indokolatlan földön tartása" Ez utóbbi miatt a légitársaság a teljes vonalon elszenvedett 110 perces késés miatt pénzbeli kártérítési igényt nyújtott be :S
Ebből lehet komolyabb probléma?
én 10 perces késést olvastam :)
110 perc??hát barátom,nem lennék a helyedben!még ha felfüggesztettet kapsz akkor se!
Elcseszted az életedet,nem kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!