Miért nem lehet itthon vezetni ha ivott az ember 2 üveg sört?
Más országokban lehet alkoholt fogyasztani vezetés előtt, bizonyos mennyiségig.
Bosszantó hogy ha néha elmegyek egy haveromhoz és nem fogadhatok el 1 korsó sört mert kocsival megyek haza.
Vagy ha elmegyünk egy pubba akkor busszal kell mennem mert meg fogok inni 2 üveg sört. A busz meg 10 kor megy utoljára.
Ha discoba mentem akkor is reggelig vártam a buszt mert hajnalban nincs, ha kocsival megyek akkor meg nem ihatok egy kortyot sem. Amúgy se rúgnék be de 2 sör lecsúszna.
Még azt is bevállalnám hogy csak 40-el megyek végig (csak biztonságosabb mint a 90) csak ne kelljen a buszra várni reggelig meg idő előtt hazamenni.
Érdekest hogy részegen, kicsit ittasan bármit csinálhatsz ugyan úgy mint józanon csak pont a vezetést nem.
Ugyanabban a helyzetben vagyok mint te. A város messze, buszok csak szökőévente járnak, és a legutolsó járat 11-kor indul.
Kezdetben engemet is idegesített a dolog, de hát mit lehet tenni? Iszok ásványvizet vagy üdítőt ha autóval megyek. Ha pedig nem, akkor ott alszom valamelyik barátomnál.
Mindenesetre tényleg idegesítőnek tartom, hogy nem ehet meg az ember egy szem bonbont, mert azt is kimutatja az alkoholszonda. Emlékszem egyszer egyik barátnőm születésnapját ünnepeltük. Nem ittam alkoholt, de megettem pár darab konyakmeggyet. Hazafelé félúton jutott eszembe, hogy hoppá, valamit nagyon elcsesztem. A további pár km-eren azon izgultam hogy ne találkozzak rendőrrel. És ez már tényleg a röhejes kategóriába tartozik, hogy ilyen miatt félni kell.
Azt mondom, hogy oké büntessenek egy korty alkoholért keményen! De akkor ugyanolyan vehemensen ítéljék el a tolvajokat, gyilkosokat és az erőszak elkövetőket! Mert ahogy elnézem utóbbiakkal nagyon vajszívűen bánnak.
Én a húsvéti locsolás után (de már javában délután volt)mentem motorral, még szerencse h rendőr nem látott mert délelőtt ittam egy pálinkát.
Nem is vettem észre magamon hogy ittam meg már majdnem megfeledkeztem róla.
"vannak olyan államok,ahol bizonyos szintig engedélyezve van a piálás"
Aha, ja. Csak hiszed. Itt errefelé ( CA ) már az is ittas vezetésnek minősül ha az utastérben bontatlan alkoholos ital van. Csak a csomagtérben lehet.
Az van, hogy ha iszol és nem csinálsz galibát , nem hívod fel a figyelmet magadra akkor nem fog megállítani a rendőr. Ez általában igaz errefelé. Nincs olyan, hogy csak úgy megállít a sheriff igazoltatni mert olyan kedve van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!