Miért raknak középső tükröt a személyautókba? Használja egyáltalán valaki? 14 éve vezetek, de sosem néztem bele, csak a külsőket használom.
Ez azért nagyon érdekes !
Valószínű,hogy dobozos furgonba ülsz.Ha azt vezetem,én sem használom,mert nincs benne.Személyautóba ilyen felvetést még nem hallottam.
Én használom, azzal döntöm el, hogy a mögöttem haladó nem jött-e túl közel. De csak erre.
"Én simán használom tolatásnál. Majdnem olyan, mintha kitekerném magam, és a hátsó ablakon néznék kifelé, mert úgy tanították. Én többet használom, mint a kintit. Csak megszokás kérdése, igazából, minél több lehetőséged van a kocsi hátulját figyelni, annál jobb."
Persze, egy ilyen "profi" tükörből tolató már majdnem keresztül ment rajtam. A tükrök tele vannak holtpontokkal, amiket nem láthatsz be. Rohadt veszélyes és mellesleg teljesen szabálytalan így haladni. De persze megértem, elvégre hátranézni annyira nehéz...
Én mindig a két szélsőt használom, de persze a középsőbe is nézek, de tolatásnál mind a három tükörbe nézek.
Valaki írta itt, hogy folyamataos haladásnál, csak a középsőt használja és szerintem ha a szélsőbe nézek mindig akkor látok hátra és oldalra is és időt spórolok meg, mert bizonyos szituban, minden másodperc számít.
Azoknál az autóknál,például zárt rakterű furgonoknál,vagy teherautóknál ahol nincs belső tükör,ott a külső tükrökkel igyekeznek a belátható hátsó részt növelni. Magyarán egy személyautónál ahol fel van szerelve egy belső panorámatükör,ott a külső tükrök majdnem csak az autó hátsó részét vetítik előre. Egy kamion például 683 tükörrel van felszerelve. Miért? Hogy azt is lásd a tükörből amit a hasztalan forgolódásnál nem tudsz. És nem mindegy a tükör mérete,és elhelyezése sem.
Szóval én megtanultam azokon a járműveken tükörből tolatni amiket vezetek,és sokkal jobb mint a forgolódás. Belső tükröt a személyautóban használom inkább,gyerek,forgalom végett,de azoknál a járműveknél amiket gyárilag nem szereltek fel ott megtanultam úgy közlekedni hogy "tudom" hogy nincs ott és azt mellőzve vezetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!