Mennyi összegű büntetésre számíthat az ismerősöm?
Jogosítvány nélküli motorozás miatt már büntették az ismerősömet. Sajnos pár napja ismét felült a motorjára csak mert késésben volt a munkahelyéről, egyébként busszal járt dolgozni. Sajnos balesetet szenvedett a motorral pár napja: ütközött egy villamossal. Állítja, az elsőbbségadás kötelező tábla előtt a kereszteződésben meg is állt, elengedte a gyalogosokat, autókat, majd mellé bevágódott egy kocsi. A kocsi takarásában nem látta a villamost, amivel amikor elindult a motorral párhuzamosan a kocsival, összeütközött. A kocsi el tudott menni, őt érte az ütközés a motorjával. Gondolom ez így nem sok mentség a baleset kapcsán, hiába mondja el így, ahogy írtam, a rendőrök akár úgy vehetik, hogy mégis figyelmetlen volt, mert az elsőbbségadás kötelező tábla ott van az útkereszteződés előtt, a villamos a főútvonalon közlekedik. Alkoholt egyáltalán nem fogyasztott (nem is szokása).
Sajnos nem tudja kifizetni a büntetését, amit még korábbról kapott, mert fél évig nem volt munkahelye és amit majd ismét "rávernek" büntetést, szintén nem. Mennyi összegű büntetésre számíthat a jelenlegi szituáció kapcsán? Mit tehet, ha nincs miből kifzetnie a büntetés összegét? Közmunka?
Ha nem tudja kifizetni a büntetést és nincs vagy nem fogadja el a közmunkát akkor lekell ülnie.
Szerintem jó nagy büntire számítson de hogy pontosan mennyi azt sajnos nem tudom.
En most kaptam egy csekket, szabalysertes, ittas vezetesert 2 honapra jogsi bevonva, plusz 60E ft..:S
Gondolkodom,hogy inkabb ledolgozom, ugyis munka nelkul vagyok. 5000 ft-ot szamolnak naponta, tobbet, mint amit munkaval kapnek.
mivel voltmár büntetve, így kcisit magassabb összeget fog kapni, de az összeg mellett ottszokott lenni, h vagy ledolgozza. úgyhogy ha nincsen pénze, akkor mehet közmunkára. elég sokat számítanak naponta.
nekem egy 70ezres büntetést is felajánlották h kiválthatom közmunkával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!