Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » A jelzőlámpáknál van vmi...

A jelzőlámpáknál van vmi értelme megnyomni a gombot?

Figyelt kérdés
2009. aug. 14. 19:09
 1/5 anonim ***** válasza:
78%
Ha a gyalogos átjárókra gondolsz, a válaszom igen. Ugyanis egy bizonyos idő eltelte után a gyalogos zöld utat kap. Ha csak álldogálnál egy ilyennél, meg is öregedhetnél, ha nem nyomod meg.
2009. aug. 14. 19:15
 2/5 anonim ***** válasza:
84%
van ahol igen, van ahol nem. Vannak olyan lámpák amikre nincsenek rákötve ezek a gombok, ha van időd teszteld le melyikek azok ;)
2009. aug. 14. 19:27
 3/5 anonim ***** válasza:
86%

A jelzőlámpákon a "gomb" nem csak úgy működik, hogy megnyomod, majd 10 mp múlva ad egy zöld jelzést! (Persze van ilyen is, ha a közelben nincs jelzőlámpás csomópont.)

Általában a gombnyomás elindít egy programot, és a következő ciklusban beiktat egy szabadjelzést a gyalogátkelőn is. Hogy mennyi idő telik el a gombnyomás, és a zöldjelzés között függ attól, hogy épp hol tart a vezérlő program. Azért nem lehet rögtön zöldre váltani, mert (főként Budapesten) a közelben lévő másik jelzőlámpás csomópont forgalma esetleg időlegesen megbénulna minden gombnyomás után.

Aki viszont tudja, hogy úgyse várja meg a zöldjelzést, az meg se nyomja a gombot! Nincs attól idegesítőbb, mikor valaki megnyomja, aztán átrohan, majd mire átér vált a lámpa, és állunk az üres zebra előtt, mint a Bálám szamara!

2009. aug. 14. 22:22
 4/5 anonim válasza:
Van ahol igen van ahol nem, Tarjánba a pécskőnél lévő gombot én csak a "tippek hülyéknek" gombnak hívtam mert nem volt jó semmire viszont ha benyomtad akkor kiírta hogy "várjon". Am meg ha tudod hogy magyarországon mi a kombinációja a rövid-hosszú gombnyomásoknak akkor be birod kapcsolni hogy sárgán villogjon a lámpaXDXDXD és máris átmehetsz. a you tubeon fent van az amerikai de nem tudom itthon müxik-e:P
2009. dec. 11. 01:57
 5/5 anonim válasza:
én mindíg megnyomom de semmi értelme de olyan jó érzés azt nyomkodni:)
2010. jan. 29. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!