Hol találom a neten a közlekedési bírságokat, hogy miért mennyit kell fizetni? Lejárt a jogsim és nem vettem észre, mennyit szabhatnak ki büntetésként?
Nem igazán értem a kérdést...
Azért tetted ezt fel, mert autóztál, megállított a rendőr és nem szabott ki helyszíni bírságot, hanem feljelentett, és most várod a büntetésed?
Ha ez történt meg, akkor a szabálysértési bírság összegét 3.000 és 150.000 Ft között állapítják meg a kihágás súlyára, az előéletre és egyéb körülményekre való tekintet alapján.
Amennyiben a rendőr nem alkalmazta helyszíni bírság kiszabását (amely 3.000 - 20.000 Ft közötti összeg lehet és ugyanúgy postán kell megfizetni), akkor valószínű, hogy 20e Ft-nál nagyobb összegről fog szólni a szabálysértési csekk.
A lejárt jogsi esetére pedig tessék az ügyfélkapun regisztrálni az okmányirodában (a jogsi miatt úgyis mész oda...), és akkor fogod kapni az e-mailt a lejáró okmányaidról.
Csak simán lejárt? Nem a rendőr "kapott el"? Mert akkor semmi következmény nincs! Lejárt orvosival még segédmotorkerékpárt is szabad vezetni, ugyanis ahhoz nem kell orvosi!
A helyszíni bírság úgy van ahogy a fenntebb író említi, de úgy tudom alsó határ nincs. Ha viszont feljelentettek annak van annyi "előnye", hogy kifogással lehet élni a határozat ellen, és ha már nincs más hátra, lehet max. 6 havi részletfizetést kérni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!