Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Valaki linkelne jó parkolós...

Valaki linkelne jó parkolós videókat?

Figyelt kérdés
Olyan érdekelne, mint párhuzamos parkolás ill. merőleges parkolás mindenféle irányból. Nézegettem már a neten, de sehol nem találtam hasznosat, amiből látnám h mikor és mennyit kell tekernem a kormányon.
2012. nov. 8. 15:42
 1/5 anonim ***** válasza:
25%

Semmilyen videóból nem tudod elsajátítani a parkolást.

Autónként változó,mikor és mennyit tekersz a kormányon.

Ki kell menni a prérire,és gyakorolni.

2012. nov. 8. 16:13
 2/5 anonim ***** válasza:
2012. nov. 8. 16:54
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Video-ból tanulni a vezetést??????? Na ez a lol!!!!!
2012. nov. 8. 16:58
 4/5 anonim ***** válasza:

És elmagyarázva?

Én így tanultam a hátra-jobbra beállást.

1. Jobb index, lassítok, figyelem hol van hely.

(Tessék észrevenni! A szándékot jelzem, nem a befejezett műveletet)

2. Ha megvan megállok azon autó mellett, amely mögé állnék be.

3. Centimétermenet hátra addig, amíg a hátsó ülés vonala nincs kb. egy vonalba a másik autó leghátsó pontjával.

Ha ez megvan, akkor már nem kell arra figyelni, képtelenség nekimenni.

4. A kormányt jobbra tekerve centimétermenetben elindulok hátra. A bal tükörben azt figyelem, hogy mikor látom meg a padkát a mögöttem lévő autó előtt. Ha ez is megvan, jó az irány.

5. Egyenesbe hozva a kerekeket, tovább tolatok. Balra hátra figyelek, akár az ajtó megnyitásával is. Akkor jó, ha a bal hátsó sarka kb. egy vonalban van a mögöttem lévő autó bal elejével.

6. Balra fordítva a kormányt folytatom a tolatást, egyenesbe hozva a kocsit.

7. Ha már párhuzamosan állok, akkor kb. megfelezem a távolságot a két autó között.

Ennyi.

Ha nagyon kevés a hely, akkor lehet, elsőre nem férsz be így, mert nekimégy a mögötted levőnek. Még mielőtt ez megtörténne, megállsz. Jobbra tekerve kicsit előre gurulsz, egyenesbe állítva a kormányt visszatolatsz. Megint jobbra előre, egyenesben vissza.

Kezdők ott szokták ezt elrontani, hogy visszafelé is kitérítik a kormányt. Ennek az az eredménye, hogy ugyanoda jutnak vissza, ahonnan kezdték.

Kiállás, ha van elég hely.

1. bal index, forgalom figyelése.

2. Ha szabad a pálya, akkor balra térített kormánnyal ki, s lehet is menni.

3. Ha kevés a hely, akkor mehet pl. úgy, hogy egészen előregurulsz. Jobbra térített kormánnyal hátra, amennyire lehet. Ezzel a kocsi bal eleje kifordul. Majd egyenesbe véve a kormányt (Egyenesben, nem balra), tolatás. Ezt a két lépést ismételd addig, amíg a jobb eleje ki nem bújik.

2012. nov. 11. 00:29
 5/5 A kérdező kommentje:
Utolsó! Nagyon szépen köszönöm! Így logikusnak tűnik a dolog, mert nekem ez a legnagyobb problémám!
2012. nov. 13. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!