Miért villogott?

Figyelt kérdés
Friss jogsim van és vannak forgalmi helyzetek, amik még újak nekem, ezért kérlek titeket, hogy ne hurrogjatok le. Reggel mentem a Thökölyn, Bosnyák után. Átmentem a zöld lámpán, belső sávban voltam. Látom jön a busz mögöttem jobb sávban, nem a lassú, hanem a "piros". Gondoltam nem tartom fel a Hungáriáig úgy sem áll meg, takarodok a jobb szélső sávba. Gyorsítottam, általában mindig 50-el megyek, ne eszement száguldásra gondoljatok, index ki és sávot váltottam jobbra, hogy a busznak meghagyjam a belső sávot. Busz elé érkeztem, majd rám villantott. Miért tette? Mert kint maradt az indexem, vagy elküldött melegebb éghajlatra? Buszokat soha nem tartom fel, több ember utazik rajta, nem vagyok egy önző típus. Nézzétek el nekem, hogy suta vagyok, eddig önállóan csak 140km-ert vezettem balesetmentesen:)
2012. okt. 28. 10:55
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet hogy a sáv amibe átmentél az kimondottan a busznak volt fenntartva? Mert azt csak akkor használhatod ha a következő kereszteződésnél le akarsz menni. Vagy ha 50 el mentél és gyorsabban akkor minek mentél át a külsőre? A buszos nyilván nem megy a belsőre mert neki elég nehéz dolga lesz ha a buszmegállóba meg akar állni esetleg és még soroljon át meg minden. Lehet ezért villogott hogy mit csinálsz miért nem maradsz a belsőn ha a következő kereszteződésnél lementél volna akkor szerintem elnézte volna, de az is lehet hogy a busznak fékeznie kellett miattad csak te nem vetted észre.
2012. okt. 28. 11:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Ha csak lehet jobbra tartok, maradok a mazsola sávban. Csömörin jöttem végig, bosnyákon nem szeretek a buszok mellett menni, buszok indulnak, gyalogosok futkorásznak, stb. Kereszteződésnél lámpa előtt szoktam besorolni jobbra, de a busz pont kiállt a megállóból így maradtam a belsőn.
2012. okt. 28. 11:33
 3/5 anonim ***** válasza:

A buszos, ha akar megelőz jobbról is, nem fog az utasokkal szlalomozni, így meg lehet hogy lasítania is kellett.

Budapesti közlekedénél felejtsd el a KRESZ néhány paragrafusát!

2012. okt. 28. 12:42
 4/5 anonim ***** válasza:
egyértelmű, hogy ott rontottad el, hogy kijöttél a busz elé a külsőbe. a buszos nem fog a belső sávba bejönni, mert ha nem engedik vissza, nem tud a megállójába megállni. ha meg a forgalom engedi, ő megy 70-nel is, te meg pilinszkáztál előtte 50-nel, ezért villogott rád
2012. nov. 8. 12:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Írtam fentebb, hogy gyors 173-as volt, legközelebb a Hungárián áll meg, ahol belül van a megálló. Tudtommal, csak a belső sávon nem tarthatok fel, jobb szélen nyugodtan mehetek 50-el, mondjuk ezt ahogy látom nem tartják be nagyon sokan. Így visszagondolva kint maradt az indexem, azért villantott, szerintem.
2012. nov. 8. 12:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!