Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » SOS-ben kérnék válaszokat, ha...

SOS-ben kérnék válaszokat, ha megtennétek?

Figyelt kérdés
párom nemrég (kb fél órája) hívott hogy az M3-os elütött egy őzet. szerencsére nem történt személyi sérülés. a rendőrséget kihívták, mert az autó összetört,a rendszámtábla is elveszett. a kérdésem az lenne, hogy ez von maga után bármilyen büntetést?
2012. okt. 22. 23:44
 1/8 anonim ***** válasza:

Autópályán elméletileg semmi állatnak nem szabadna lennie, így számítani sem kell rá.

A felelősség elméletileg az autópálya kezelőé. Szóval neki kellene térítenie a kárt.

2012. okt. 22. 23:59
 2/8 anonim ***** válasza:

Mármint mi? Az, hogy elvesztette a rendszámtáblát? Ha csak egyiket, az nem nagy gond, de ha jól tudom, be kell jelenteni. És a hiányzó pótolható akár egy papírlapra felírt rendszámmal is. Ha mindkettő eltűnt az nagy baj, jelenteni kell, és kap új rendszámot drága pénzért.

Ha az őzre gondoltál, az szerintem nem jár bűntetéssel hiszen a pálya körbe van kerítve így a vadveszély tábla tuti nem volt kitéve. Jó, hogy hívott rendőrt, később én megpróbálkoznék egy kártérítési igénnyel az autópályakezelő felé.

2012. okt. 23. 00:00
 3/8 A kérdező kommentje:

én is néztem, hogy autópályán őzike?? lehet az egyik kihajtón ment föl szegényke.

köszönöm a választ. :)

2012. okt. 23. 00:00
 4/8 A kérdező kommentje:
az őz miatt gondoltam... neked is köszi a választ
2012. okt. 23. 00:01
 5/8 anonim ***** válasza:
Bizony, próbálkozzon a kártérítéssel, bár az autópályakezelő biztosan megpróbál kibújni alóla..
2012. okt. 23. 08:55
 6/8 A kérdező kommentje:
a helyzet az, hogy céges autóval volt, szóval majd a cég intézi ezeket a dolgokat. nem lett belőle bírság, a rendszámtáblát is megtalálták. köszönöm még egyszer a válaszokat!
2012. okt. 23. 12:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Na most mondd, Horvátországban egy nyaraló magyar medvét ütött el az autópályán, ahhoz képest ez még istenes :) Tudtommal ott is az autópálya-kezelő viselte a költségeket.
2012. okt. 23. 21:21
 8/8 anonim ***** válasza:
bocs utolsó kommentelőnek: milyen az a "nyaraló magyar medve" ? :)))
2012. nov. 8. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!