Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Stop tábla figyelmen kívül...

Stop tábla figyelmen kívül hagyása mennyivel jutalmazandó?

Figyelt kérdés

Ma sikeresen abszolváltam az említett szabálysértést, de szerencsémre jófej volt a "kollega", megúsztam, csak figyelmeztetett.

Mennyit spórolt meg a nyaralásomból?

2009. júl. 31. 22:11
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
74%
Gratulálok, örülj, hogy élsz! Azért a stpo táblát "nem észrevenni" tényleg nagy figyelemre vall. Ha figyelmetlenség volt, akkor tényleg mázlid van, ha meg szándékosan nem álltál meg, akkor... na azt nem mondom. Kb. 30 ezer forint amúgy, sajnálom, hogy nem büntettek meg.
2009. júl. 31. 22:14
 2/14 anonim ***** válasza:
62%
Nekem úgy dereng, ezért jogosítványt szoktak elvenni.
2009. júl. 31. 22:48
 3/14 anonim ***** válasza:
44%
csokor virág a sirodra
2009. júl. 31. 23:22
 4/14 anonim ***** válasza:
28%
Hány éve/hónapja vezetsz?
2009. júl. 31. 23:24
 5/14 anonim ***** válasza:
26%
mindenki osztja az észt, de igenis vannak olyan stop táblák ahova elég ha szép lassan gurulsz és nem állsz meg kikanyarodás előtt. Ha kettővel gurulsz akkor is megbüntethet a rendőr ha nem állsz meg teljesen állóra.
2009. júl. 31. 23:29
 6/14 anonim ***** válasza:
84%
Első voltam. Nem osztom az észt, csak majdnem meghaltam pár éve egy kereszteződésben, mert egy hasonló "figyelmes ember" nem vette észre a STOP-táblát vagy poénból száguldott át a kereszteződésen, ezt nem tudom. Ha nem olyanok a reflexeim amilyenek, akkor nem itt irogatnék éjszaka.
2009. júl. 31. 23:31
 7/14 A kérdező kommentje:

Inkább leírom a teljes helyzetet!

Aki ismerős Miskolcon tudni fogja pontosan.

A tapolcaitól az egyetemi útról a testvérvárosokra fel lehet kanyarodni a nissan szalonnál. Én a tapolcai felől mentem és a testvérvárosokra kanyarodtam be.

És itt van egy stop tábla.

Egy nagyforgalmú útról kanyarodtam le, a kanyartól max 5 méterre van egy biciklis út. Na EZT A STOP TÁBLÁT hagytam figyelmen kívül.

Napmint nap járok erre, csak a másik irányból! Mindig megállok!!! De ezt a táblát most kihagytam! Nem figytem...

Amúgy nem tegnaptól van jogosítványom, fuvaroztam is, ergó kilométerem is van bőven... csak lábjegyzetben... és soha semmi balesetem nem volt!!! Még kocc sem!

Mindig megszoktam állni a stop táblánál! De ez egy hülye helyen lévő tábla...

Nem megtegetőzni akarok, csak pontosítottam a kérdésemen.

Mielőtt megköveztek hogy átmentem egy stop táblán, tudjátok a pontos körülményeket!

100%ig biztos vagyok benne hogy ezt a táblát 99%unk észre sem vesz! És nem is veszélyes.

Ja és este fél 10körül volt... Sehol senki...

2009. júl. 31. 23:34
 8/14 A kérdező kommentje:

Idézet:" hasonló "figyelmes ember" "

Mindig megállok a stop táblánál, betartom a kreszt, bekötöm magam és azzal is beköttetem aki velem utazik. Nappal is kapcsolok lámpát lakott terülten kívül stb...

Szabályosan közlekedem régen, sok kilométeren át! Na jó városba megyek 60-65öt, de el is várja a mai közlekedési morál. Ezen kívül tényleg minden szabályos.

És ha nem esett volna le nem egy keresztezősénél lévő stop tábláról van szó, hanem egy biciklis útnál lévőről.

De mielőtt jön az hogy a biciklis is ember, azoknak írnám, hogy nagy bicós vagyok, sokat tekerek, terepen is városban is...

2009. júl. 31. 23:44
 9/14 anonim ***** válasza:
85%
Első vagyok, továbbra is tartom a véleményem, de a Te dolgod és a Te életed. Megúsztad a büntetést, örülj neki. Mit vársz ezek után, hogy leírtad? Bocsánatkérést, hogy ja így semmi gond, nyugodtan belefér, csináld bátran, elvégre ha más sem áll meg, akkor neked sem kell. Lehet, hogy ezt vártad, nem jött be, legalábbis tőlem nem.
2009. júl. 31. 23:54
 10/14 A kérdező kommentje:

1. Igazad van hogy egy stop tábla figyelmen kívül hagyása nagy szabálysértés

2. de túlzásba viszed, hiába tudod már a teljes helyzetet.

Szívesen elküldenélek ebbe a kanyarba és megnézném hogy raágálsz...

Mellékelek egy ábrát!

[link]

2009. aug. 1. 00:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!