A kerékpárosoknak lakott területen kívül mindíg, vagy csak korlátozott látási viszonyok között és este kötelező a láthatósági mellény?
22:14 vagyok
ja és ha gyalogolsz lakott területen kívül akkor is kell rajtad lenni és még azt elfelejtettem leírni hogy lakott területen belül is kell.Egyszer engem egy rendőr este biciklizés közben megállított hogy miért nincs rajtam mellény.Én meg mondtam hogy nem tudtam hogy lakott területen is kell.Szerencsére egy figyelmeztetéssel megúsztam de mondta hogy legközelebb büntet.
KRESZ által elıírt kötelezı kerékpártartozékok:
1. Fehér színő elsı lámpa
2. Vörös színő hátsó lámpa
3. Vörös színő hátsó prizma
4. Két, egymástól független fék
5. Csengı
6. Borostyánsárga színő küllıprizma legalább
az elsı keréken
7. Fényvisszaverı ruházat (lakott területen
kívül az úttesten éjszaka, vagy rossz látási
viszonyok között).
22:18 vagyok
Érdekes hogy engem akkor miért állított meg.Főúton mentem lakott területen és pont ott voltak a rendőrök is és megkérdezték.Amúgy énse hallottam róla de lámpa az lakott területen kívül is meg belül is kötelező és azt én is tudtam.
54.§(6) A kerékpárt éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a külön jogszabályban meghatározott lámpákkal kell kivilágítani és a kerékpárt hajtó személynek - lakott területen kívül - fényvisszaverő mellényt (ruházatot) kell viselnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!