Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Egyre nagyobbak az személyautó...

Egyre nagyobbak az személyautók, ez már lassan kezelhetetlen. Ki kéne tiltani a városból egy bizonyos méretnél nagyobb autókat?

Figyelt kérdés
Az utcákat nem a mai autók méretére tervezték, sok már akkora, mint egy régebbi kisteherautó vagy mikrobusz. Alig férnek el az utcákon, a sávokat meg teljes szélességében elfoglalják, szinte összeérnek a tükrök.
2012. jún. 29. 06:46
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

No persze a méretek miatt van dugó, nem a járművek száma miatt ugye?

1980-ban 750000 személygépkocsi volt magyarországon, 2011-ben pedig 3,6 milló!

:D

ksh.hu

2012. jún. 30. 07:45
 12/20 anonim válasza:
Még annyit tennék hozzá, hogy robogósként a pirosnál sokszor nem tudok előre menni mert vagy nemfigyelnek erre az autósok vagy éppen az út szélességéből adódóan nem tudok elmenni mellettük.
2012. jún. 30. 16:44
 13/20 anonim ***** válasza:

Nem. Baromira nem objektív szempontból nézed a dolgokat. Itt van a kérdésed, és a válaszolók bizonyítékként. Szinte mindenki egyhangúan mondja hogy ilyen jelenség nincs az utakon, de annak ellenére te akkor is próbálod bizonygatni az igazad. Igaz hogy csak 3 éve van jogosítványom. De kb már 90.000km-et vezettem autóval, és 40.000km-et motorral. Egyszer sem tapasztaltam olyan jelenséget mint amit említesz. De még csak nem is halottam ilyet.

Najó, kamionoknál és buszoknál igen, de azok ugye nem személyautók. Illetve motornál ugye az hogy nem tudok a sávnál előre menni. Bár ez utóbbit nem tudom mi a francért rakták a KRESZ-be. Még egy kispolski mellet is olyan nehezen lehet elférni, hogy egy kis hiba, és minimum repül a tükör.

Az sem igaz hogy manapság egyre nagyobb autókat gyártanak. Ott vannak a régi 7-es BMW-k meg bálnamercik. Ott van a régi VW Transporter, ott a Barkas, (ha hiszed, ha nem ezek is személygépjármű kategóriába tartoznak) és még rengeteg ilyen régi autó, és még soha még csak nem is halottam, hogy lenne ilyen.

2012. júl. 1. 15:59
 14/20 A kérdező kommentje:

15:59 ha csak 3 éve van jogsid, akkor te már ehhez szoktál hozzá. Nem a bálnamerciről és a transporterről beszéltem, hanem arról hogy az autók átlagos mérete (beleértve a bálnamercit és a transportert is) 30%-kal nagyobb, mint korábban, ezért több helyet foglalnak, mint régen. Tudod mi az az átlag?

A másik szélsőséget mondom csak a példa kedvéért: ha csak smart méretű járműveket lehetne városban használni, akkor fele ekkorák lennének a dugók.

2012. júl. 2. 08:58
 15/20 anonim ***** válasza:
A dugók akkor lennének fele ekkorák, ha az autóval járók 50%-a lerakná a kocsit és tömegközlekedne.
2012. júl. 2. 11:39
 16/20 A kérdező kommentje:
És ha emellé mindenki smarttal járna, akkor a negyede.
2012. júl. 3. 22:18
 17/20 anonim ***** válasza:

Ha kerékpárral, akkor meg nulla. Felesleges ezen agyalni, hogy mennyivel hamarabb jutnál át a Gyáli u - Könyves Kálmán krt lámpájánál. A kocsik és ezáltal a sor rövidebb lenne, viszont zöldnél nem tudna több autó átmenni, mivel mindenki ugyanúgy akkor indulna el olyan tempóban mint most. Max 1-2 autó. A sor ugyanúgy megmaradna, lehet fizikailag rövidebb lenne, de az eljutási idő a város egyik végéből a másikba max 10%-kal csökkenne.

A mai autók nagyobbak, de van bennük már gyűrődési zóna, meg kicsit több extra, mint régen. Budapest jellemzően túlzsúfolt, alapból nem alkalmas ekkora méretű forgalom levezetésére, lehet ha anno nagyobb ráhagyással építik be a várost...

2012. júl. 4. 00:44
 18/20 anonim válasza:

én nem értem mi itt a probléma,aki nem mer nagy autóval közlekedni az vegyen kicsit!

pl Te úgy érzed,hogy a mai autók túl nagyok,akkor valami kisebbet vegyél és el fogsz férni még egy tank mellett is az úton.

Én a nagy tankokat szeretem és soha nem is volt gondom azzal,hogy nem tudtam közlekedni normálisan vele( Pesten sem) én egyszerűen azokhoz vagyok hozzászokva és kész.

2012. júl. 13. 17:01
 19/20 A kérdező kommentje:

utolsónak: te se értetted meg a kérdést. F@szom már, nem tudtok elvonatkoztatni a vezetési szokásaimtól??? Nincs személyes problémám azzal, ha a touareggel megyek a városba, de ott nem is azt használom legtöbbször, hanem a corsát, mert a touareg napi városi közlekedésre felesleges.

Mégegyszer mondom a problémát: OBJEKTÍV szemmel nézve sokkal nagyobbak az autók mint 15 éve, ezért nagyobbak a dugók a városban. Megdöbbentő látni a sok birkát, akik egyesével ülnek a hatalmas autóikban a dugóban és azt gondolják, hogy ez így jól van. Bármelyin opel astránál nagyobb autó hatalmas ilyen szempontból, már az is akkora, mint egy fél szoba. Saját maguknak csinálja a nép a dugót, és birkák, mert mindegyik nagyobb autót akar, mert az a menő, pedig aztán sose használják ki.

Mondjuk nem csoda, hogy annyi birka van az utakon, már az itteni válaszolók is egytől egyig azok.

2012. júl. 14. 19:31
 20/20 A kérdező kommentje:

illetve pontosítok:

06-30 16:44 -> ő az egyetlen, aki itt nem birka. Tizenvalahányból egy, ilyen az arány az utakon is.

2012. júl. 14. 19:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!