Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Szerintetek veszélyes bicikliz...

Szerintetek veszélyes biciklizés közben zenét hallgatni?

Figyelt kérdés
2012. jún. 28. 17:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Bizony, életveszélyes.

Veszélyes bármilyen figyelmet igénylő tevékenység közben bármelyik fontos érzékszervünk működését tompítani. Ebből már nagyon sok baleset történt. Pl.Csillaghegyen, egy fényjelző nélküli gyalogátkelőn át akart menni egy lány aki zenét hallgatott és még a vonat kürtjét sem hallotta.. Meghalt. Itt: [link]

Akkor még nem volt ott a terelő korlát amitől forgolódni kell, akkor megláthatta volna a veszélyt, mert hallani nem hallhatta..

Van még néhány eset amit találtam:

[link]

[link]

[link]

Létezik olyan fülhallható ami nem zárja le a halló járatot ezzel bizonyos kompromisszummal lehet bármit hallgatni.

[link]

Mindezekkel együtt egyszer kipróbáltam milyen lehet bringán, menet közben fülhallgatóval zenét hallgatni. Egy percet nem bírtam ki úgy. Az nagyon zavart, hogy semmit nem hallottam a környezetemben történő dolgok hangjaiból, pedig a forgalomban való tájékozódáshoz szükséges infók jókora részét az adja.

Szerintem nagyon nagyon veszélyes elfedni azt a hang információt ami kiegészíti az elöl látott dolgokat a hátulról és oldalról érkező figyelmeztető hangokkal.

2012. jún. 29. 23:37
 12/12 anonim válasza:
Ha halkan hallgatod akkor lehet hogy nem
2012. júl. 2. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!