Gyalogosként babakocsival mehetek biciklis úton?
Figyelt kérdés
Hello. azt szeretném kérdezni hogy gyalogosként mehetek-e biciklisúton babakocsival mert a múltkor majdnem nekem jött egy kerékpáros a kerékpárúton.2012. jún. 14. 23:29
1/10 anonim válasza:
Tudsz olyan gyorsan menni, mint a bringás? Csak a felét foglalod el a bringaútnak, tehát ha jön szembe valaki, akkor kényelmesen elfértek egymás mellett? Ha nem, akkor tök mindegy, hogy törvényes-e vagy sem (amúgy valószínűleg nem), a babád érdekében nem javaslom, hogy ott menjetek.
2/10 anonim válasza:
a járda miért nem jó?? miért akarsz a bicikliúton menni? ennyi erővel minden mehetne ott aminek kereke van..bocsi de nem értelek..veszélyes babakocsival
3/10 anonim válasza:
ha van járda akkor szerintem nem. nem véletlenül kerékpár és nem gyalogút a neve. egy bicikklissel való balesetnek csúnya vége lehet a gyerek szempontjából.
4/10 anonim válasza:
Nem mehetsz rajta . De benne is van a nevében hogy bicikli út . Úgyhogy mit keresel ott ? Valamint ennyi erővel mehetnél autópályán is mer babakocsival vagy ?
5/10 anonim válasza:
szerintem nem. meg ahogy írták is többen, minek mennél ott? a biciklisnek nagyon is útban vagy, nyilván nem mész vele olyan gyorsan. menj a járdán/a gyalogos sávon.
6/10 A kérdező kommentje:
értem. a helyzet az hogy 2 lehetőség van. vagy az út, vagy a biciklisút. járda nincs.
2012. jún. 15. 00:42
7/10 Alex Fly válasza:
Ha nincs járda, a gyalogos igénybe veheti a kerékpárutat.
KRESZ 21. paragrafus
8/10 anonim válasza:
attól még egy babakocsival ugyan olyan veszélyes bár az úttestnél még mindig jobb.
9/10 anonim válasza:
akkor haladj valahol a szélén, szóval ne foglald el az egészet. egyébként, akkor kétlem, hogy kifejezetten bicikliút, inkább osztott lesz az. de az osztottnál is az a jellemző, hogy a gyalogosok jellemzően mindkét sávot használják, pedig azért osztott, hogy a sajátjukat...de láttam jobbat is, itt, ahol élek (Anglia) nem messze van egy kétsávos bicajút, nyilak felfestve, hogy ez oda, ez vissza, mellette gyalogosút. lehet tippelni, hányan voltak a gyalogosúton gyalogosok. és hogy hányna jöttek a szembesávban. én megyek biciklivel a helyes sávban, a megfelelő irányban, ő gyalogosként jön szembe! holott ott neki a sáv, és csodálkozik, hogy nem térek ki előle. én mentem a jó helyen.
10/10 anonim válasza:
Ha csak úgy sétálgatsz, akkor válassz másik útvonalat. Csak akkor menj a bicikliúton, hogyha okod van rá, például elmész a másik gyerekedért az oviba/suliba, és magaddal kell vinned a babádat, mert nem hagyhatod egyedül. De egyébként ez veszélyes lehet rád és a babádra, valamint(!) a biciklisekre nézve egyaránt. (Csak mert eddig nem sokan ejtettek szót arról, hogy ők is csúnyákat eshetnek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!