Normális az, ha félek az utakon a balesetektől, főleg a hosszabb autóutaktól?
Nem vezetek ezért már régóta, igaz nem is szerettem soha sem vezetni.
Nem történt balesetem, családban sem szerencsére, párom nagyon biztonságosan, megfontoltan, nagy rutinnal vezet. Mégis mikor valahova menni szeretnénk (városon kívülre 2-4 órás utakra gondolok), sokszor meg kell győznöm magamat, hogy elinduljak, mert attól tartok, hgoy baleset fog érni minket. Tervezett utaknál ilyenkor előző napokban már izgulok , félek az úttól.
Az utazás kezdetekor viszont már nem, sőt, a kocsiban utazni is szeretek, élvezem az utat, nézni a tájat, hallgatni a zenét. Mikor megérkezünk, viszont az első gondolatom, hogy szerencsére ma sem történt baleset, életben vagyunk, gyerekek is rendben vannak.
Mit lehet ez ellen tenni, hogy ne féljek ennyire az autóbalesetektől?
Ha műszakilag rendbe van az autód nem kell félned.
Kösd be magad és lazulj el, vagy vezess te és győzd le a félelmed.
Én is mindig féltem, félek ha más vezet.
Én 9éves korom óta vezetek egy 280-Lekocsin tanultam persze házilag.
Ezután gokartoztam, jogsi nélül zártpályás gyorsulási versenyekre jártam.
Jogsival is folytattam, volt hogy éjszakai (illegális) futamokat nyertem............ de ezek is elvannak zárva a forgolm elől (üres áruház parkoló stb).
A közúton is elég lendületesen vezetek, de biztonságba érzik magukat melletem az emberek ilyenkor.
Én mindig ezt mondtam:
Sz.al nem szabad túl lassan vezetni mert akkoor a lassú hülyék is és a gyors hülyék is utolérnek.
Vezess úgy ahogy azt a környezeti viszonyok megengedik, lehetőleg figyelj oda mindenre, második szándékból semmit ne tegyél. 18/F
sztem többször kéne autóba ülnöd, és ez előbbutóbb elmúlik, ha látod h nemtörténik veled semmi baj. előbbutóbb megszokott és rutinszerű lesz.
nekem volt autóbalesetem, TK lett a kocsim, de ezsem riasztott el, igaz azóta mégóvatosabban vezetek, de annyit vezettem már így összességében, hogy azaz 1 baleset nemtudott eltántorítani. ezcsak megszokás kérdése sztem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!