Nem ismerem a kressz táblákat?!
Nézd meg pl. ezen az oldalon, lejjebb görgetve [link]
(Találomra kiválasztottam egy oldalt, amit Google dobott ki a "KRESZ táblák" kifejezésre keresve. Amúgy a teljes KRESZ-t is el tudod olvasni ugyanott, ha érdekel, bár így jogszabályi formában eléggé száraz, egy KRESZ-tankönyv ábrákkal sokkal emészthetőbb.)
A legfontosabbak a tiltó ill. utasítást adó (= kerek) táblák lesznek a számodra, de az elsőbbséget szabályozó táblák (= elsősorban csúcsára állított háromszög és nyolcszög) és a veszélyt jelző táblák (= álló háromszög) is jól jönnek a navigátornak. A többi (=négyszögletes) tábla tájékoztató tábla.
Minden esetben a vezetőé a döntés joga! Mi van akkor ha GPS-sel navigál de régi a program, esetleg közben lezárás vagy forgalmi rend változás volt? Átsuhan az időközben kihelyezett stop tábla mellett, vagy behajt egy gödörbe ahol pl. épp a csatornát javítják?
"kressz" nincs! KRESZ (kresz) van, ez egy rövidítés: Közúti Rendelkezések Egységes Szabályozása.
bocsáss már meg, de én már kb 6 évesen tudtam melyik a behajtani tilos meg a elsőbbségadás kötelező tábla. ültem a papám mellett, és kérdezgettem, ő pedig szívesen magyarázott. imádtam őt hallgatni, mindig érdekesen mesélt mindenről.
ha ennyire cikinek érzed, akkor szabadidődben olvasgasd a kresz-t, netán tanulj meg vezetni, hátha jól jön még valamikor.
de a sofőrjeid sem különbek nálad, ha ők még jogsival a kezükben is ennyire laxarják a dolgokat. ha ennyire szabályt akarnak szegni, akkor csaljanak adót. azzal legalább nem okoznak halálos balesetet az utakon....
Előző: Szerencsés vagy, hogy neked az Édesapád tanítgatott, nekem nem volt ilyen szerencsém. Az én apám nem is akar tudni a létezésemről.
Igen, elgondolkodtam, hogy csak egy KRESZ oktatásra iratkozom be, és a vezetés részére nem. Holnap meg is kérdezem lehet-e ezt. Köszi a válaszod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!