Kezdőoldal » Közlekedés » Közlekedésbiztonság » Nekem volt igazam? Vagy én...

Nekem volt igazam? Vagy én voltam figyelmetlen?

Figyelt kérdés
Egészségügyi központ parkolójából akartam kijönni, elsőbbségadási kötelezettségem volt, a vele merőlegesen lévő útszakaszra. Elértem a kereszteződést, a felezővonal felé húzódtam, indexeltem balra, megálltam mert elég nehezen belátható jobbról az útszakasz. Nem jött se jobbról se balról autó, de mégegyszer elnéztem jobbra, mert arról jöhet gyorsan autó. De nem jött, óvatosan épp csak elindultam, amikor egy apuka a kezében tartó gyerekével az autó JOBB sarkán ott termett( csak nekem termett ott, addig sehol nem láttam). Hirtelen fék, csak épp súrolta, nem esett el, de az autot érintette. Én egyenes írányba direktbe nem néztem mivel egy T alakú kereszteződés volt, nem is számítottam hogy valaki előlről jöhet.

2012. máj. 10. 18:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Te autóval voltál. De mivel jött az apuka? Ha kezében volt a gyerek, akkor gondolom nem autó, meg remélem hogy nem bringa...
2012. máj. 10. 19:12
 2/5 anonim ***** válasza:
hát ha az apuka gyalog volt akkor egy nagy f@sz!!!
2012. máj. 10. 20:23
 3/5 anonim ***** válasza:
Parkolóból kihajtáskor a keresztező gyalogosforgalomnak van elsőbbsége. Kérdés, hogy volt-e köztetek elsőbbségi viszony, vagy ő már akkor ért oda, amikor te már túl voltál azon a ponton, ahol elsőbbséget kellene adnod neki. Én gyalogosként ha ilyet csinálok, csak akkor megyek a kocsi elé, ha van szemkontakt.ha nincs, hátulról kerülök
2012. máj. 10. 20:41
 4/5 A kérdező kommentje:

gyalog volt az apuka, én csak azt nem értem, hogyha látja hogy indexelek, akkor miért nekem bal oldalról akart átjönni a kereszteződés közepén? Gyerekkel a kezébe? Miért nem a kereszteződés jobb vagy bal szélén?

Engem is bánt a dolog, hogy miért nem néztem az orrom elé is, de felse merült bennem, sajnos!

2012. máj. 10. 20:42
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj. Ezt fogd fel úgy mint egy tanulói baki. Igaz hogy elsülhetett volna rosszul, sőt sokkal rosszabbul is. De ezentúl tanuld meg hogy mindig mindenhol minden kis p*csa kereszteződésben ALAPOSAN nézz körbe. Semmi baj nem történt szóval ne emészd magad ezen. Igaz hogy a gyalogos hülye volt amiért besétált az indexelő kocsi elé főleg egy gyerekkel, de ha egy mód van rá, akkor ne üssünk el senkit.
2012. máj. 10. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!